In de wereld van vandaag heeft Portaal:Noorwegen een ongekend belang gekregen. Of het nu vanwege de impact ervan op de samenleving, de economie, de wetenschap of de cultuur is, Portaal:Noorwegen neemt vandaag de dag een prominente plaats in. De vele facetten ervan en de relevantie ervan op verschillende gebieden maken het tot een onderwerp van wijdverspreide belangstelling. In dit artikel zullen we de verschillende dimensies van Portaal:Noorwegen en de invloed ervan op het dagelijks leven onderzoeken. Door middel van een diepgaande en eclectische analyse zullen we proberen het belang van Portaal:Noorwegen vandaag de dag en de mogelijke implicaties ervan voor de toekomst beter te begrijpen.
Vlag van Noorwegen De nationale vlag van Noorwegen is een rode vlag waarop een donkerblauw kruis met witte randen is geplaatst. De verticale arm van het kruis is, zoals voor de oudere Scandinavische vlaggen, verschoven naar de vlaggenmast toe.
De vlag werd ontworpen in 1821, maar pas in 1898 officieel in gebruik genomen.
Wapen van Noorwegen Het wapen van Noorwegen is een van de oudste van Europa. Het vindt zijn oorsprong als wapen van het koninklijk huis.
Haakon IV (1217-1263) gebruikte een schild met daarop een leeuw. De oudste bekende verwijzing naar de rode kleur van de achtergrond van het wapen is de Koningensage uit 1220.
Een staafkerk is een geheel uit hout opgetrokken kerkgebouw, met een typische bouwstijl, die voornamelijk in Scandinavië wordt aangetroffen. Staafkerken zijn ontstaan in de periode waarin het christendom in Scandinavië werd verspreid.
Een staafkerk werd gebouwd op een stenen fundering waarop een frame van houten balken werd geplaatst. Op deze frame rusten de palen. Bij de allereerste staafkerken die werden gebouwd, werden de palen in een gat in de grond geplaatst. Hoewel dat voor voldoende stabiliteit zorgde, hielden deze bouwwerken niet lang stand omdat de palen door rotting werden aangetast. Deze palen werden aan de bovenkant aan elkaar bevestigt met een nieuwe frame van horizontale balken. Deze balken dragen de dakconstructie.
... de kustlijn (fjorden meegeteld) in feite even lang is als die van Australië?
... in Nordland Noorwegen op z'n smalst - letterlijk - is? Bij Hellemobotn (Tysfjord) is de afstand tussen het eind van de fjord en de grens met Zweden slechts 6,3 km.
... de Noordkaap niet eens het noordelijkste punt van het Europese continent is? Dat is Knivskjelodden, dat zo'n anderhalve kilometer noordelijker is gelegen.