In dit artikel zullen we het onderwerp Wapen van Lange Ruige Weide diepgaand onderzoeken, dat op verschillende gebieden grote belangstelling en discussie heeft gegenereerd. Vanaf de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag zullen we onderzoeken hoe Wapen van Lange Ruige Weide ons leven en de samenleving als geheel heeft beïnvloed. Met een multidisciplinaire aanpak zullen we verschillende aspecten analyseren die verband houden met Wapen van Lange Ruige Weide, van de invloed ervan in de populaire cultuur tot het belang ervan op wetenschappelijk gebied. Met dit artikel proberen we een alomvattende en verrijkende visie op Wapen van Lange Ruige Weide te bieden, met als doel de kennis uit te breiden en diepgaande reflecties over dit intrigerende onderwerp te genereren.
Het wapen van Lange Ruige Weide werd tussen 1818 en 1964 door de Zuid-Hollandse gemeente Lange Ruige Weide gevoerd, zonder dat het gebruik ervan door een besluit van de Hoge Raad van Adel is bekrachtigd. De gemeente is in 1964 opgegaan in de gemeente Driebruggen. In het wapen van Driebruggen werd het wapen in andere kleuren opgenomen in een van de kwartieren. Sinds 2011 valt Lange Ruige Weide onder de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In het wapen van Bodegraven-Reeuwijk zijn geen elementen uit het wapen van Lange Ruige Weide opgenomen.
De blazoenering van het wapen luidde als volgt:
In goud een droogscheerdersschaar van azuur, geplaatst in de richting van een linkerschuinbalk.
De heraldische kleuren in het wapen zijn goud (geel) en azuur (blauw).
Het wapen is afgeleid van dat van de familie Buddingh, die in de achttiende en negentiende eeuw ambachtsheren waren. De familie voerde een wapen met een rode schaar op goud.[1]
Het volgende wapen is verwant aan het wapen van Lange Ruige Weide: