Wapen van Hof van Delft

In de wereld van vandaag is Wapen van Hof van Delft een onderwerp dat van groot belang is voor een breed publiek. Of het nu gaat om een ​​invloedrijk persoon, een sociale kwestie, een belangrijke datum of een actueel onderwerp, Wapen van Hof van Delft heeft de aandacht van veel mensen in verschillende contexten getrokken. In dit artikel zullen we alle facetten en aspecten die verband houden met Wapen van Hof van Delft grondig onderzoeken, met als doel een breder en uitgebreider perspectief op dit onderwerp te bieden. Vanaf de oorsprong tot de impact ervan op de samenleving zullen we relevante details behandelen die zullen bijdragen aan het verrijken van de kennis en het begrip van Wapen van Hof van Delft. Langs deze lijnen zullen we ons onderdompelen in een reis van ontdekking en onderzoek die ons in staat zal stellen ons te verdiepen in het belang en de relevantie van Wapen van Hof van Delft in de wereld van vandaag.

Wapen van Hof van Delft

Het wapen van Hof van Delft werd op 24 december 1817 bij besluit van de Hoge Raad van Adel aan de gemeente Hof van Delft in gebruik bevestigd. Deze was op 1 april 1817 opgericht uit de gemeenten Pijnacker en 't Woudt. Op 1 januari 1833 werd de gemeente Hoog- en Woud-Harnasch toegevoegd, op 1 september 1855 volgde Groeneveld. De gemeente ging op 1 januari 1921 op in Delft. Het gemeentewapen was hierdoor vervallen. Er zijn geen elementen uit het wapen overgenomen in het wapen van Delft.[1]

Blazoenering

De blazoenering van het wapen luidde als volgt:

Van zilver, beladen met een pal van lazuur[2]

De heraldische kleuren van het wapen zijn zilver (wit) en lazuur (blauw).

Geschiedenis

Het wapen is vanaf de achttiende eeuw eenduidig te koppelen aan Hof van Delft. Het lijkt te zijn afgeleid van het wapen van Delft.

Verwant wapen