In de wereld van vandaag is UEFA Women's Champions League 2009/10 een onderwerp dat de aandacht van een breed publiek heeft getrokken. Of het nu vanwege zijn historische relevantie, zijn impact op de samenleving of zijn relevantie op persoonlijk niveau is, UEFA Women's Champions League 2009/10 is op verschillende gebieden een interessant onderwerp geworden. In dit artikel zullen we het onderwerp UEFA Women's Champions League 2009/10 grondig onderzoeken en een uitgebreid en gedetailleerd overzicht bieden waarmee lezers het belang en de betekenis ervan kunnen begrijpen. Door middel van een uitgebreide analyse zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met UEFA Women's Champions League 2009/10, wat een verrijkend perspectief biedt dat reflectie en debat zal stimuleren. Van zijn oorsprong tot zijn huidige impact wekt UEFA Women's Champions League 2009/10 een interesse op die het verdient om diepgaand te worden behandeld, en dit artikel heeft tot doel aan die behoefte aan kennis en begrip te voldoen.
In tegenstelling tot de UEFA Women's Cup, die enkel voorbehouden was voor landskampioenen (of titel verdedigers), worden er in de Champions League ook nummers twee toegelaten. Dit gold dit seizoen voor de sterkste acht landen over de seizoenen 2003/04 tot en met 2007/08.
Verder bestond dit toernooi uit één kwalificatieronde. Deze begon op 30 juli 2009 en eindigtde op 4 augustus 2009. In deze voorronde, bestaande uit minitoernooien van telkens vier teams, startten de acht nummers twee en de kampioenen van de landen die het laagst op de UEFA-coëfficiëntenlijst stonden.
Na de kwalificatieronde bleven er 32 teams over. Vanaf deze ronde werd er het knock-outsysteem gehanteerd. Tot aan de finale betrof dit een uit- en thuiswedstrijd. De finale werd over een enkele wedstrijd gehouden op 20 mei 2010 in Madrid.
1 Per 1 januari 2010 wordt de naam gewijzigd in Lillestrøm SK Kvinner.[2]
Kwalificatieronde
De kwalificatieronde bestond uit 28 teams verdeeld over 7 poules. Deze minitoernooien begonnen op 30 juli2009 en eindigden op 4 augustus2009. De poulewinnaars kwalificeerden zich voor het hoofdtoernooi.
De finale ging tussen het FranseOlympique Lyon en het Duitse1. FFC Turbine Potsdam. De Duitsers stonden voor de derde keer in de eindstrijd van het Europese vrouwentoernooi. In 2005 was het voor het eerst finalist en werd het ZweedseDjurgården/Älvsjö over twee wedstrijden verslagen. Een jaar later, in 2006, stond de ploeg tegenover landgenoot 1. FFC Frankfurt in de finale, welke ditmaal over twee wedstrijden verloren werd.
Voor Lyon was het de eerste keer dat de ploeg in de finale stond. Nog niet eerder behaalde een Franse club de eindstrijd. De wedstrijd werd twee dagen voor de UEFA Champions League finale gespeeld, die tussen Bayern München en Internazionale ging en eveneens in Madrid werd afgewerkt.
De wedstrijd zelf eindigde na 90 minuten in een 0-0, ook in de verlenging werd niet gescoord door beide teams. In de straffschoppenreeks bleken de Duitsers het koelbloedigst.