Sharpie (zeilboot)

In de wereld van vandaag blijft Sharpie (zeilboot) een onderwerp van groot belang en interessant voor een breed publiek. De relevantie ervan overstijgt grenzen en generaties, en de impact ervan is voelbaar in verschillende domeinen van de samenleving. Vanaf zijn ontstaan ​​tot op heden is Sharpie (zeilboot) het onderwerp geweest van debat, analyse en reflectie, waardoor er voortdurend nieuwe perspectieven en benaderingen ontstonden over de betekenis en invloed ervan. In dit artikel zullen we de vele facetten van Sharpie (zeilboot) onderzoeken, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de relevantie ervan in de hedendaagse context onderzoeken. Door middel van een gedetailleerde analyse en een kritische blik zullen we proberen dieper in te gaan op de betekenis van Sharpie (zeilboot) en de impact ervan op ons leven, en een alomvattende visie bieden die ons in staat stelt het belang ervan in de wereld van vandaag te begrijpen.

Sharpie
Sharpie
Lengte 5,99 m
Breedte 1,43 m
Diepgang 0,96 (0,16 zwaard opgehaald) m
Bemanning 2 personen
SW 109
Zeilen
Tuigage Gaffelgetuigd
Grootzeil 8,97 m²
Genua 3,20 m²
Zeiloppervlakte 12,0 m²
Ontwerp
Architect Hans en Karl Kröger
Jaar 1931
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

Een Sharpie is een zeilboot waarvan het eerste exemplaar in 1931 op de werf van de gebroeders Hans en Karl Kröger uit Warnemünde werd gebouwd in samenwerking met ir. Walter Brauer.

Het is een tweepersoonszeilboot met een knikspant en een zwaard. Er wordt gebruikgemaakt van een gaffelgetuigd grootzeil en een genua, van samen 12 m².

Internationale wedstrijden

De Sharpie stond alleen tijdens de Olympische Spelen 1956 in Melbourne op het olympisch programma. De Nieuw-Zeelander Peter Mander en Jack Cropp wonnen de gouden medaille.

Er is een Europees kampioenschap voor de Sharpie-klasse, waaraan Duitsland, Engeland, Nederland en Portugal meedoen.

Zie de categorie Sharpie 12 m2 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.