Division II (zeilplank)

In het volgende artikel zullen we het hebben over Division II (zeilplank), een onderwerp dat op verschillende gebieden interesse en discussie heeft gegenereerd. Division II (zeilplank) is een onderwerp dat de aandacht van veel mensen heeft getrokken vanwege de relevantie en impact ervan op de samenleving. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Division II (zeilplank), van de oorsprong en evolutie ervan tot de mogelijke implicaties ervan in de toekomst. Het is belangrijk om het belang van Division II (zeilplank) te begrijpen en het vanuit verschillende perspectieven te analyseren om de reikwijdte en relevantie ervan te begrijpen. Met dit artikel proberen we een alomvattend beeld te geven van Division II (zeilplank) en reflectie en debat over dit onderwerp aan te moedigen.

Lechner Division II
Division II
Lengte 3,9 m
Bemanning 1 persoon
Status Voormalig Olympischeklasse
Zeilen
Grootzeil 6,7 m²
Ontwerp
Architect George Lechner
Jaar 1987
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

Voor de Olympische zeilwedstrijden van 1988 in Pusan[1] werd de Division II zeilplank geïntroduceerd. Evenals zijn voorganger de Windglider voerde de Division II een grootzeil van 6,7m². De plank had een rondebodem waardoor de plank moeilijk te zeilen was maar het zeer goede zeileigenschappen had in licht- tot middenweer.

De zeilplanken werden tijdens de spelen door de organisatie ter beschikking gesteld. Mast en zeilen werden eenmalig toegewezen. De planken werden dagelijks herverdeeld onder de deelnemers.

Uitslagen Olympische Spelen[2]

" class="mw-editsection-visualeditor">bewerken | brontekst bewerken]
Jaar Locatie Goud Zilver Brons
1988 Vlag van Zuid-Korea KOR Pusan Vlag van Nieuw-Zeeland NZL Bruce Kendall Vlag van Nederlandse Antillen AHO Jan Boersma Vlag van Verenigde Staten USA Michael Gebhardt