In het artikel van vandaag zullen we het hebben over Eredivisie 2001/02, een onderwerp dat op verschillende gebieden onderwerp van belangstelling en debat is geweest. Sinds zijn opkomst heeft Eredivisie 2001/02 de aandacht getrokken van zowel experts als enthousiastelingen, waardoor discussies en theorieën zijn ontstaan over het belang en de mogelijke implicaties ervan. In dit artikel zullen we Eredivisie 2001/02 diepgaand onderzoeken, de relevantie ervan in de huidige context analyseren en een alomvattend beeld bieden waarmee onze lezers dit fenomeen beter kunnen begrijpen. Van de oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving, we zullen elk facet van Eredivisie 2001/02 verkennen om licht te werpen op een onderwerp dat interesse en nieuwsgierigheid blijft wekken. Ga met ons mee op deze reis en ontdek meer over Eredivisie 2001/02!
Het seizoen 2001/2002 van de NederlandseEredivisievoetbal was het 46ste seizoen waarin onder de KNVB-vlag een professionele Eredivisie werd gevoetbald. Ajax werd landskampioen. Fortuna Sittard degradeerde rechtstreeks en FC Den Bosch en Sparta Rotterdam degradeerden door verlies in de nacompetitie. Het was het laatste seizoen waarin de competitie onder de sponsornaam KPN Eredivisie door het leven ging. Het was voor het eerst dat Sparta degradeerde. Van de ploegen die meededen aan het seizoen 1956-1957 bleven PSV, Ajax en Feyenoord over als de enigen die nog nooit degradeerden.
Bijgaand een overzicht van de spelers die in het seizoen 2000/01 in alle 34 competitieduels in actie kwamen voor hun club, van de eerste tot en met de laatste minuut.
Het seizoen 2001/2002 was het laatste seizoen waarin de nummers 1 en 2 automatisch naar het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League ging en de nummer 3 naar de 3de voorronde van het toernooi ging.