In de wereld van vandaag is Duits voetbalkampioenschap 1946/47 een onderwerp geworden dat van belang is voor een breed spectrum van de samenleving. De relevantie van Duits voetbalkampioenschap 1946/47 overstijgt grenzen en contexten en heeft een aanzienlijke invloed op de manier waarop we leven en met elkaar omgaan. Van zijn invloed op de politiek, de economie, cultuur en technologie tot zijn impact op het dagelijks leven van mensen, Duits voetbalkampioenschap 1946/47 neemt een prominente plaats in op de publieke agenda. In dit artikel zullen we de verschillende dimensies van Duits voetbalkampioenschap 1946/47 en het belang ervan in de hedendaagse wereld verkennen, en een alomvattende analyse bieden die een diepgaand inzicht in de reikwijdte en relevantie ervan vandaag de dag mogelijk maakt.
In 1946/47 werd in Duitsland geen officieel voetbalkampioenschap gespeeld. Toch werden er overal in het land competities georganiseerd, echter was er geen eindronde voor de algemene titel.
In het tweede jaar na de Tweede Wereldoorlog was het voetbal nog steeds opgedeeld over de vier bezettingszones: De Amerikaanse, Britse, Franse en Sovjet-Bezettingszone.
In de Amerikaanse zone werd de Oberliga Süd 1946/47 gespeeld, met twintig clubs en 1. FC Nürnberg als kampioen. In de Franse zone werd de Oberliga Südwest 1946/47 gespeeld. Hier waren twee groepen en 1. FC Kaiserslautern werd hier algemeen kampioen. In Berlijn was er een competitie met twaalf clubs die gewonnen werd door SG Charlottenburg, de opvolger van traditieclub Tennis Borussia Berlin.
In de Britse zone was er nog geen grote competitie, maar regionale competities zoals deze ook voor 1933 veel voorkwamen. Er namen 8 clubs deel aan de eindronde, waar Hamburger SV als kampioen uit de bus kwam.
In de Sovjet-zone was er net als vorig jaar geen grote competitie, wel waren er enkele lokale competities. Net zoals in Berlijn mochten enkel teams (Sportgemeinschaften) voor stadsdelen deelnemen en waren de traditienamen uit den boze.