In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Wapen van Wimmenum, een onderwerp dat de laatste tijd grote belangstelling heeft gewekt. Wapen van Wimmenum is een onderwerp dat onderwerp is geweest van debat en discussie op verschillende gebieden, zowel op academisch gebied, op politiek gebied als in de samenleving in het algemeen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten die verband houden met Wapen van Wimmenum, van de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag de dag. We zullen verschillende perspectieven en meningen verkennen, met als doel een alomvattend beeld te geven van Wapen van Wimmenum en de impact ervan op de samenleving. We zijn er zeker van dat dit artikel van groot belang zal zijn voor iedereen die zich wil verdiepen in de complexiteit van Wapen van Wimmenum en het belang ervan in de wereld van vandaag beter wil begrijpen.
Het wapen van Wimmenum werd door de Noord-Hollandse gemeente Wimmenum gevoerd vanaf de oprichting van de heerlijkheid Wimmenum, in de 18e eeuw, tot aan de fusie met Egmond Binnen in 1857.[1] Vermoedelijk is het wapen afkomstig van het familiewapen van de familie Van Polanen. Het wapen is nooit officieel door de Hoge Raad van Adel aan de gemeente toegekend, zodat het dus nooit de status van gemeentewapen gekregen heeft.
De blazoenering van het wapen luidde als volgt:
In sabel 3 wassenaars van zilver, geplaatst 2 en 1.
Het wapen van Wimmenum bestond uit een zwart schild met daarop drie zilveren wassenaars, twee bovenin en een onderin. Het wapen zou volgens Beelaarts van Blokland overigens van goud met rode wassenaars moeten zijn en niet zwart met zilveren.
Ralf Hartemink, Wimmenum. Nederlandse Gemeentewapens. Geraadpleegd op 8 februari 2014.
Referentie