Vlag van Boekel is tegenwoordig een relevant onderwerp dat van groot belang is. Het belang ervan ligt in de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving, cultuur en het dagelijks leven. In dit artikel zullen we fundamentele aspecten onderzoeken die verband houden met Vlag van Boekel, waarbij we de evolutie ervan in de loop van de tijd analyseren, de implicaties ervan op verschillende gebieden, evenals de meningen en perspectieven van experts in het veld. Om een alomvattend beeld van Vlag van Boekel te bieden, zullen we verschillende standpunten bespreken en bijgewerkte en relevante informatie over dit onderwerp verstrekken.
De vlag van Boekel is op 28 juni 1963 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Noord-Brabantse gemeente Boekel. De vlag is in het raadsbesluit als volgt beschreven:
Een blauw veld met daarover een naar beneden gerichte gele keper. De keper dient, bij een verhouding van hoogte : lengte = 11:7, 1/10 van de vlaglengte breed te zijn.
De toenmalige streekarchivaris J. Sluijters maakte het ontwerp van de vlag ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van het plaats. Hij vond de kerk uit het gemeentewapen te ingewikkeld om die in het ontwerp op te nemen en koos voor de letter V. Dit is de beginletter van Venhorst, in grootte de tweede woonkern in de gemeente. Bij de omschrijving van de vlag heeft men de letter als een wapenfiguur opgevat, in dit geval als een omgekeerde keper.
Volgens Sierksma was in 1962 nog geen ontwerp bekend.