Taco Ockerse

In het artikel dat we presenteren, zullen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Taco Ockerse en het belang ervan in de huidige samenleving verkennen. Taco Ockerse is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van zowel experts als enthousiastelingen, wat interessante en gepassioneerde debatten heeft opgeleverd. Door de jaren heen heeft Taco Ockerse zijn invloed bewezen op verschillende aspecten van het dagelijks leven, van technologie tot populaire cultuur. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de achtergrond van Taco Ockerse, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de impact ervan op de moderne wereld. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven en meningen over Taco Ockerse analyseren, met als doel een alomvattende en objectieve visie te bieden op dit zeer relevante onderwerp.

Taco
Taco Ockerse
Algemene informatie
Volledige naam Taco Ockerse
Geboren 21 juli 1955
Geboorteplaats JakartaBewerken op Wikidata
Land Vlag van Indonesië Indonesië
Werk
Beroep Zanger
Instrument(en) Zang
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Bekende instrumenten
Synthesizers, vocoders
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Taco Ockerse (Jakarta, 21 juli 1955) is een in Indonesië geboren Nederlandse zanger die vooral rond de jaren tachtig in oude stijl zong, maar met begeleiding van synthesizers. Hij is vooral bekend geworden met Puttin' on the Ritz. Dit nummer bereikte in Nederland in de Top 40 de 12e plaats op 16 april 1983.[1] In Amerika had het nummer veel meer succes: het bereikte een vierde plaats in de Billboard Hot 100,[2] een eerste plaats in de Cashbox Top 100[3] en verkocht meer dan een miljoen exemplaren in Amerika. (Dat laatste lukte slechts vier andere Nederlandse singles: Venus van Shocking Blue, Ma belle amie van de Tee Set,[4] How Do You Do van Mouth & MacNeal en Give me everything van Afrojack c.s.).

Een ander nummer met enige bekendheid is Cheek to Cheek. Dat kwam echter niet hoger dan plaats 14 in de Tipparade op 9 juli 1983.[5]

Later is zijn repertoire moderner geworden. In de loop der jaren zijn zijn nummers diverser geworden en heeft hij ook een aantal dance- en disco-nummers gezongen.

Met Ronald Hoth vormt hij de groep Taron X.

Discografie