Slurfdieren

In de wereld van vandaag is Slurfdieren een onderwerp dat grote relevantie heeft gekregen en een breed debat heeft gegenereerd onder experts en de samenleving in het algemeen. Met de vooruitgang van de technologie en de voortdurende veranderingen in de manier waarop we met elkaar omgaan, is Slurfdieren voor velen een aandachtspunt geworden. Van de impact ervan op de economie en de politiek tot de invloed ervan op ons dagelijks leven: Slurfdieren is een onderwerp dat niemand onverschillig laat. In dit artikel zullen we de verschillende perspectieven en implicaties die Slurfdieren heeft in de wereld van vandaag verder onderzoeken.

Slurfdieren
Fossiel voorkomen: Laat-Paleoceen[1]heden
Afrikaanse olifant (Loxodonta africana)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Superorde:Afrotheria
Orde
Proboscidea
Illiger, 1811
Aziatische olifant (Elephas maximus)
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Slurfdieren op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

De slurfdieren of olifantachtigen (Proboscidea) zijn de orde van zoogdieren waartoe mastodonten, mammoeten en olifanten behoren. Ze zijn het nauwste verwant aan de zeekoeien en de klipdassen. In totaal zijn er zo'n 150 soorten bekend.

De orde stamt uit Afrika en heeft een bewogen geschiedenis. De meeste vertegenwoordigers zijn echter uitgestorven, hoewel dit voor een aantal soorten pas recent (einde van de laatste ijstijd of nog later) is gebeurd. Eritherium uit het Laat-Paleoceen is het oudst bekende, kleinste en primitiefste slurfdier.

Taxonomische indeling