Rumillies

Rumillies is een onderwerp dat op verschillende gebieden grote belangstelling en discussie heeft gegenereerd. Sinds de opkomst ervan is het onderwerp geweest van analyse en studie door experts op dit gebied, maar ook door mensen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de implicaties en gevolgen ervan. Door de jaren heen is Rumillies geëvolueerd en heeft het verschillende perspectieven gekregen, wat de discussie rond dit onderwerp heeft verrijkt. In dit artikel zullen we de kenmerken, impact en mogelijke toekomstscenario's met betrekking tot Rumillies in detail analyseren, met als doel een alomvattende en bijgewerkte visie op dit onderwerp te bieden die de aandacht van zoveel mensen heeft getrokken.

Rumillies
Deelgemeente in België Vlag van België
Rumillies (België)
Rumillies
Situering
Gewest Vlag Wallonië Wallonië
Provincie Vlag Henegouwen Henegouwen
Gemeente Vlag Doornik Doornik
Fusie 1977
Coördinaten 50° 37′ NB, 3° 26′ OL
Algemeen
Oppervlakte 6,86 km²
Inwoners
(1/1/2020)
1840
(268 inw./km²)
Hoogte 27 m
Overig
Postcode 7540
Netnummer 069
NIS-code 57081(W)
Oude NIS-code 57073
Detailkaart
Kaart van Rumillies
Locatie in de gemeente
Foto's
Portaal  Portaalicoon   België

Rumillies is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse stad Doornik. Rumillies was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Doornik.

Sint-Maria-Magdalenakerk

Bezienswaardigheden

  • Het Château de Rumegnies (ook: Château du Prince de Croÿ) werd herbouwd na 1918, het jaar waarin het door oorlogsgeweld was verwoest. Het omringende park werd aangelegd in de 2e helft van de 19e eeuw.
  • Het Château Destrieux uit de 15e en 16e eeuw ligt op een omgracht terrein. Opgetrokken uit kalksteen en baksteen.
  • De Sint-Maria-Magdalenakerk (Église Sainte-Marie-Madeleine) heeft een gedeelte van een schip met koor in classicistische stijl van 1749. De voorgevel en bijbehorend deel van het schip zijn in neoclassicistische stijl van 1830.
  • Op het kerkhof van Rumillies bevinden zich de graven van meer dan 60 Belgische oud-strijders en gesneuvelden uit beide wereldoorlogen. Er bevindt zich ook een Brits oorlogsgraf uit de Eerste Wereldoorlog.

Natuur en landschap

Rumillies ligt aan de Rieu d'Amour op een hoogte van 19-42 meter. In het oosten ligt het Bois de Saint-Martin en het Bois de l'Allemont. De hoogte aan de kerk bedraagt 29 meter.

Demografische ontwikkeling

  • Bronnen:NIS, Opm:1831 tot en met 1970=volkstellingen

Nabijgelegen kernen

Doornik, Havinnes