In dit artikel zullen we Pteridophyte Phylogeny Group vanuit verschillende perspectieven verkennen, waarbij we het belang ervan in verschillende contexten en de impact ervan op de hedendaagse samenleving analyseren. Pteridophyte Phylogeny Group is een onderwerp/element/persoon dat de aandacht van verschillende sectoren heeft getrokken, wat aanleiding heeft gegeven tot debat en reflectie over de relevantie ervan vandaag de dag. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten met betrekking tot Pteridophyte Phylogeny Group onderzoeken, waarbij we de invloed ervan op verschillende gebieden en de toekomstige projectie ervan benadrukken. Door middel van een gedetailleerde en kritische analyse zullen we proberen de complexiteit van Pteridophyte Phylogeny Group te doorgronden, waardoor de lezer een volledige en multidimensionale visie op het onderwerp krijgt. Ga met ons mee op deze reis en ontdek de ware essentie van Pteridophyte Phylogeny Group en de impact ervan op onze hedendaagse samenleving!
De Pteridophyte Phylogeny Group (PPG) is een informele internationale groep van systematische botanici die samenwerken om een consensus te bereiken over de classificatie van de recente[1] Lycopodiopsida ('wolfsklauwen') en Polypodiopsida (paardestaarten en 'varens') die de kennis weerspiegelt over plantrelaties die zijn ontdekt door middel van fylogenetische studies. De opzet kwam overeen met die van de Angiosperm Phylogeny Group voor de classificatie van de bedektzadigen ('angiosperms').
In 2016 publiceerde de Pteridophyte Phylogeny Group "PPG I", dat bestond uit een classificatie voor recente varens en verwanten. Het artikel had 94 auteurs, waarvan 26 hoofdauteurs en 68 extra auteurs. Een eerste classificatie van het PPG I-systeem verscheen in 2016 en omvat alleen bestaande (levende, niet fossiele) Lycopodiopsida en Polypodiopsida. De classificatie was tot op het niveau van orde uitgewerkt, waarbij de rangen van klasse, onderklasse, orde, onderorde, familie, onderfamilie en geslacht werden gebruikt.[2]