Middle East respiratory syndrome coronavirus

In de wereld van vandaag is Middle East respiratory syndrome coronavirus een onderwerp van algemeen belang geworden voor een grote verscheidenheid aan mensen. Van experts in het veld tot degenen die gewoon op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends: Middle East respiratory syndrome coronavirus heeft de aandacht van velen getrokken. Met zijn impact op de samenleving en verschillende aspecten van het dagelijks leven valt niet te ontkennen dat Middle East respiratory syndrome coronavirus vandaag de dag een belangrijk gespreksonderwerp is. Of het nu vanwege zijn historische relevantie, zijn invloed op de populaire cultuur of zijn belang op academisch gebied is, Middle East respiratory syndrome coronavirus is een onderwerp dat interesse en debat blijft genereren. In dit artikel zullen we de betekenis van Middle East respiratory syndrome coronavirus en de impact ervan op verschillende gebieden grondig onderzoeken, waardoor een overzicht wordt geboden waarmee lezers het belang en de relevantie ervan in de hedendaagse wereld beter kunnen begrijpen.

Middle East respiratory syndrome coronavirus
MERS-CoV viruspartikels, gezien met elektronenmicroscopie. Het virale membraan toont lepelvormige uitstulpingen die karakteristiek zijn voor coronavirussen.
Taxonomische indeling
Rijk:Virussen
Orde:Nidovirales
Familie:Coronaviridae
Onderfamilie:Orthocoronavirinae
Geslacht:Betacoronavirus
Ondergeslacht:Merbecovirus
Soort
Middle East respiratory syndrome coronavirus
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Middle East respiratory syndrome coronavirus op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Het Middle East respiratory syndrome coronavirus of MERS-coronavirus (kortweg MERS-CoV of MERS-virus) is een soort uit het geslacht Betacoronavirus en is een coronavirus dat lijkt op het in 2003 in Azië opgedoken SARS-virus. Het MERS-virus kan tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen leiden. Dit wordt Middle East respiratory syndrome genoemd.

Het virus werd voor het eerst op 24 september 2012 beschreven.[1] In mei 2014 is het virus voor het eerst gesignaleerd in Nederland bij twee bedevaartgangers die naar Mekka en Medina in Saoedi-Arabië waren gereisd.[2]