Klaus von Dohnanyi

Het onderwerp Klaus von Dohnanyi is al lange tijd een interessant onderwerp en de verschillende dimensies en vertakkingen ervan hebben zowel academici, professionals als vakdeskundigen geïntrigeerd. Vanaf de historische oorsprong tot de moderne toepassingen heeft Klaus von Dohnanyi bewezen een voortdurend relevant en zeer belangrijk studiegebied te zijn in verschillende contexten. Naarmate de samenleving evolueert, blijft de belangstelling voor Klaus von Dohnanyi constant, wat het vermogen aantoont om zich aan te passen en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Klaus von Dohnanyi en de impact ervan op verschillende gebieden onderzoeken, met als doel een holistische kijk op dit fascinerende onderwerp te bieden.

Klaus von Dohnanyi

Klaus von Dohnanyi (Hamburg, 23 juni 1928) is een Duits politicus.

Hij is de zoon van een door Hitler terechtgestelde verzetsman, Hans von Dohnanyi, en Christine Bonhoeffer. Via zijn moeder is hij een neef van de bekende theoloog en verzetsman Dietrich Bonhoeffer (eveneens terechtgesteld).

Na zijn studie rechtsgeleerdheid promoveerde Von Dohnanyi in 1949 aan de Universiteit van München. Hij werkte voor een New Yorks advocatenkantoor en het Max Planck Instituut voor Internationaal Privaatrecht.

Von Dohnanyi was van 1969 tot 1981 lid van de Duitse Bondsdag voor de SPD. Van 1969 tot 1972 was hij bondsstaatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen, gevolgd door het ministerschap van deze portefeuille tot 1974. Van 1976 tot 1981 was hij bondsstaatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Na in 1979 korte tijd in de Landdag van Rijnland-Palts te hebben gezeten, was hij van 1981 tot 1988 Eerste burgemeester van Hamburg.

Von Dohnanyi is lid van de Club van Rome.

Zie de categorie Klaus von Dohnanyi van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Voorganger:
Hans-Ulrich Klose
Eerste burgemeester van Hamburg
Wapen van Hamburg
1981-1988
Opvolger:
Henning Voscherau