[Var1] is een onderwerp dat in de huidige samenleving grote belangstelling heeft gewekt. In de loop van de tijd heeft het een onbetwistbare relevantie verworven op verschillende gebieden, van politiek tot technologie. Nu we het digitale tijdperk binnengaan, is [Var1] een cruciaal probleem geworden dat ons leven direct en indirect beïnvloedt. De impact ervan varieert van persoonlijke tot mondiale kwesties, en de discussie en analyse ervan zijn van fundamenteel belang voor het begrijpen van de wereld waarin we leven. In dit artikel zullen we verschillende perspectieven van [Var1] en zijn invloed op de moderne samenleving onderzoeken.
De Katholieke Kerk in Portugal maakt deel uit van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het leiderschap van de paus en de Curie.
De bevolking van Portugal behoort formeel vrijwel in haar geheel tot de Katholieke Kerk (94%). Er zijn drie aartsbisdommen, namelijk Braga, Évora en Lissabon, met respectievelijk acht, twee en acht bisdommen. Het aartsbisdom Braga is het oudste van de drie en zijn verleden gaat terug tot de Romeinse provincie Gallaecia, waarvan Braga de hoofdplaats was. In de 12e eeuw werd het bisdom Braga, het enige bisdom van Portugal, verheven tot aartsbisdom. De aartsbisschop van Braga was steeds de primaat van Portugal, en is dit ook vandaag[1]. Tijdens de Middeleeuwen bestond er in het aartsbisdom Braga een variant van de Romeinse ritus: de ritus van Braga. Lissabon is sedert 1716 zetel van een titulair patriarch, die sinds 1736 ook kardinaal is.
Portugal kent een uitgebreide Mariaverering en het bekende bedevaartsoord Fátima dat aan Maria gewijd is, ligt in Centraal-Portugal.
De Heiligen Antonius van Padua, Franciscus Borgia, Gabriël, Joris (Georgius), João de Britto en Vincentius van Zaragoza zijn de patroonheiligen van Portugal.
Apostolisch nuntius voor Portugal is aartsbisschop Ivo Scapolo.