Kammu

In de wereld van vandaag is Kammu een onderwerp dat steeds meer relevantie en aandacht krijgt. Jarenlang is Kammu een object van studie en interesse geweest voor verschillende sectoren van de samenleving, van wetenschap tot politiek, inclusief kunst en cultuur. Naarmate de tijd vordert, wordt Kammu een centraal punt van debat en reflectie, waardoor tegenstrijdige meningen en uiteenlopende standpunten ontstaan. Daarom is het van cruciaal belang om onze kennis en begrip van Kammu te verdiepen, om het alomvattend te kunnen aanpakken en weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over de impact ervan op ons leven. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Kammu onderzoeken en het belang ervan in de huidige context analyseren, evenals de implicaties die het heeft voor de toekomst.

Kammu
737 – 806
Kammu
50e keizer van Japan
Periode 781 - 806
Voorganger Kōnin
Opvolger Heizei
Vader Keizer Kōnin
Moeder Takano no Niigasa

Keizer Kammu (桓武天皇, Kanmu-tennō, 737-806) was de vijftigste keizer van Japan volgens de traditionele volgorde.[1] Hij regeerde van 781 tot 806.[2]

Genealogie

Voor zijn troonsbestijging was de persoonlijke naam (imina) van Kammu, Yamabe-shinnō (Yama-no Bu-no shinno). Hij was de oudste zoon van keizer Konin. Zijn moeder, Takano no Niigasa, was een afstammeling van koning Muryeong van Baekje.

Aanvankelijk werd de halfbroer van Kammu tot kroonprins gemaakt, maar na de dood van Konin was het toch Kammu die hem opvolgde.

Kammu had 16 keizerinnen, en kreeg met hen 32 kinderen.[3] Drie van hen zouden later ook over Japan regeren als respectievelijk Heizei, Saga en Junna.

Leven

Een van de eerste acties die Kammu ondernam, was het bouwen van een nieuwe hoofdstad. In 784 verplaatste hij het hof van Heijo (Nara) naar deze nieuwe hoofdstad, Nagaoka. Deze stad voldeed echter niet, en in 794 werd opnieuw een nieuwe hoofdstad betrokken, Heian. Deze stad, later bekend onder de naam Kioto, bleef tot 1868 de keizerlijke residentie.

Kammu was ook op andere fronten actief. Zo probeerde hij een overheidshiërarchieën en functies te consolideren.

Kammu ondernam een paar pogingen zijn rijk uit te breiden, maar in 789 leidde dit tot een opstand waarbij zijn leger werd verslagen.

Zie de categorie Emperor Kanmu van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.