Jules Pierre Rambur

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over Jules Pierre Rambur, een onderwerp dat de laatste tijd aan grote relevantie heeft gewonnen. Vanaf het begin tot aan de impact ervan op de hedendaagse samenleving is Jules Pierre Rambur het voorwerp van studie en interesse geweest voor talloze experts op verschillende gebieden. Door de geschiedenis heen heeft Jules Pierre Rambur verschillende veranderingen en transformaties meegemaakt die de evolutie en de invloed ervan op de levens van mensen hebben gemarkeerd. Daarom is het belangrijk om stil te staan ​​en in detail te analyseren wat Jules Pierre Rambur is, wat het belang ervan is en hoe het verschillende gebieden van het dagelijks leven heeft beïnvloed. Via dit artikel zullen we ons verdiepen in de opwindende wereld van Jules Pierre Rambur om de betekenis ervan en de impact ervan op de hedendaagse samenleving beter te begrijpen.

Jules Pierre Rambur
Jules Pierre Rambur
Volledige naam Jules Pierre Rambur
Geboren 21 juli 1801
Overleden 10 augustus 1870
Geboorteland Vlag van Frankrijk Frankrijk
Standaardafkorting Rambur
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Jules Pierre Rambur (Ingrandes-de-Touraine, 21 juli 1801 – Genève, 10 augustus 1870) was een Frans arts en entomoloog.

Rambur studeerde geneeskunde in Tours en Montpellier en promoveerde in Parijs in september 1827. Samen met zijn jeugdvriend Graslin Adolphe (1802-1882) en Jean Baptiste Boisduval (1799-1879), schreef hij Collection iconographique et historique des chenilles d’Europe (over de rupsen van de Europese vlinders). Op 29 februari 1832 nam hij deel aan de oprichtingsvergadering van de Société entomologique de France.

Van 1834 tot 1835 reisde hij met Graslin door Andalusië. De reis was niet zonder problemen, Rambur werd enkele malen beroofd door struikrovers en hij werd gevangengenomen door de Britten die hem beschuldigden van spionage, omdat hij de rots van Gibraltar beklom om de daar aanwezige berberapen te observeren.

Werken

  • Catalogue des lépidoptères de l’île de Corse, (1832)
  • Faune entomologique de l’Andalousie (twee delen, 1837-1840)
  • l’Histoire naturelle des insectes Névroptères (1842)
  • Catalogue systématique des Lépidoptères de l’Andalousie (1858-1866)