Johann Christoph Bach (de Grote)

Dit artikel analyseert het belang van Johann Christoph Bach (de Grote) in de huidige samenleving. Johann Christoph Bach (de Grote) is al tientallen jaren het onderwerp van belangstelling en debat, en de invloed ervan strekt zich uit tot alle gebieden van het leven. Sinds zijn oprichting heeft Johann Christoph Bach (de Grote) een fundamentele rol gespeeld in de manier waarop mensen met elkaar omgaan, in de ontwikkeling van cultuur en in de evolutie van technologie. Door de geschiedenis heen is Johann Christoph Bach (de Grote) het onderwerp geweest van onderzoek in verschillende disciplines, van psychologie tot economie, en de relevantie ervan blijkt duidelijk uit de manier waarop het ons dagelijks leven beïnvloedt. In dit artikel zullen de vele facetten van Johann Christoph Bach (de Grote) worden onderzocht en de invloed ervan op de hedendaagse wereld worden geanalyseerd.

Johann Christoph Bach
Johann Christoph Bach
Bijnaam "de Grote"
Geboren Arnstadt, 8 december 1642
Overleden Eisenach, 31 maart 1703
Land Heilige Roomse Rijk
Stijl Barokmuziek
Nevenberoep organist
Instrument orgel
Belangrijkste werken "Meine Freundin du bist schön"
(en) Allmusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Johann Christoph Bach (Arnstadt, 8 december 1642 - Eisenach, 31 maart 1703) was de zoon van Heinrich Bach en de broer van Johann Michael Bach. Hij is met Johann Sebastian Bach, Johann Christian Bach en Carl Philipp Emanuel Bach een van de beroemdste componisten uit de componistenfamilie Bach.

Hij was organist in Arnstadt, Eisenach en Ohrdruf. Een van zijn bekendste werken is de kantate "Meine Freundin du bist schön", gebaseerd op het Hooglied. Dit werk en diverse andere werken van de Bachfamilie zijn opgenomen in het "Altbachische Archiv", een verzameling die Johann Sebastian Bach samengesteld heeft. Dit archief is in 1999 herontdekt, nadat het jarenlang achter het IJzeren Gordijn verloren was gewaand. Deze werken zijn in 2009 opgenomen op de CD, Welt Gute Nacht[1]