Honiton (East Devon)

Het thema van Honiton (East Devon) is er een dat in de loop van de tijd de aandacht van veel mensen heeft getrokken. Of het nu vanwege zijn relevantie in de geschiedenis, zijn impact op de huidige samenleving, of zijn belang op academisch gebied, Honiton (East Devon) het voorwerp is geweest van studie, debat en reflectie. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Honiton (East Devon), van zijn oorsprong en evolutie tot zijn invloed op verschillende gebieden. Door middel van een diepgaande en gedetailleerde analyse zullen we proberen het belang en de rol die Honiton (East Devon) speelt in de wereld van vandaag beter te begrijpen. Zonder twijfel is Honiton (East Devon) een onderwerp dat bij veel mensen interesse en nieuwsgierigheid blijft wekken, en we hopen een compleet en verrijkend overzicht van dit fascinerende onderwerp te kunnen bieden.

Honiton
Civil parish in Engeland Vlag van Engeland
Honiton (Devon)
Honiton
Situering
Regio South West England
Graafschap Devon
District East Devon
Coördinaten 50° 48' NB, 3° 11' WL
Algemeen
Oppervlakte 12,6521 km²
Inwoners
(2011)
11156
(882 inw./km²)
Overig
Postcode(s) EX14
Netnummer(s) 01404
Grid code ST164004
ONS-code E04002967
Website www.honiton.gov.uk
Foto's
De vallei
De vallei
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

Honiton is een civil parish in het bestuurlijke gebied East Devon, in het oosten van het Engelse graafschap Devon. De plaats telt 11.156 inwoners. Honiton bevindt zich zowel aan de weg (A30) als aan de spoorweg (West of England Main Line) van Londen naar Exeter, waarvoor het een forensenplaats is.

Geschiedenis

Honiton groeide langs de Fosse Way, een oude Romeinse weg van Exeter (Isca Dumnoniorum) naar Lincoln (Lindum), waaraan het een belangrijke stopplaats was. De locatie werd genoemd in het Domesday Book als Honetone, dat boerderij behorend tot Huna betekent. Honiton werd vooral bekend als historische marktplaats waar vooral kant werd verhandeld. De trouwjurk van koningin Victoria was gemaakt van Honitons kant. Het dorp werd ook bekend vanwege het pottenbakken. In het midden van de 18e eeuw brandde het dorp grotendeels af. Georgiaanse huizen werden vervolgens gebouwd die sommige van de verloren gegane huizen vervingen. Het inwonertal van Honiton verdubbelde tussen de jaren 60 en 2005, waarbij de meeste ontwikkelingen plaatsvonden ten zuiden van de spoorlijn Exeter-Waterloo.

Bekende inwoners