Dan Van Severen

In de wereld van Dan Van Severen is er een breed scala aan onderwerpen, discussies en meningen die draaien om hun relevantie en impact op de samenleving. Lange tijd is Dan Van Severen het voorwerp van belangstelling en debat geweest, wat heeft geleid tot eindeloos onderzoek, analyses en reflecties, zowel op academisch gebied als bij het grote publiek. De invloed ervan strekt zich uit tot diverse terreinen, van politiek en economie tot cultuur en technologie, die elk een uniek perspectief bieden op de betekenis en het belang van Dan Van Severen in ons dagelijks leven. In dit artikel zullen we verschillende facetten van Dan Van Severen en de impact ervan op de hedendaagse samenleving onderzoeken, met als doel een panoramisch beeld te bieden van de complexiteit ervan en de impact ervan op ons leven.

Dan Van Severen met zonen Maarten (l) en Fabiaan.

Dan Van Severen (Lokeren, 8 februari 1927 - Gent, 15 februari 2009) was een Belgisch kunstschilder. Van Severen was een vertegenwoordiger van de abstracte schilderkunst.

Zijn abstracte kunst was gebouwd op eenvoudige geometrische motieven: vierkant, rechthoek, ruit, cirkel en ovaal. Zijn tekeningen bestonden soms uit een enkele lijn.

Uit de combinatie van vierkant en rechthoek distilleerde hij later de kruisvorm, het universele teken, dat de uiteindelijke sleutel van al zijn composities vormde. Het kruis is in zijn latere werk altijd aanwezig. Tijdens Expo 58 verenigde hij zich met vrienden en kennissen uit het avant-garde-milieu tot de groep G58.

Zijn schilderijen worden onder meer tentoongesteld in het SMAK, het Muhka en Mu.ZEE.

Ook de zonen van Dan van Severen waren kunstenaars. Maarten van Severen (1956-2005) was meubelontwerper en interieurarchitect en Fabiaan een ontwerper.


Zie de categorie Dan Van Severen van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.