Tegenwoordig is Coretta Scott King een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van een groot aantal mensen over de hele wereld. Met zijn relevantie in de huidige samenleving is Coretta Scott King een aandachtspunt geworden voor diegenen die de impact ervan op het dagelijks leven beter willen begrijpen. Of het nu op persoonlijk, professioneel, politiek of cultureel vlak is, Coretta Scott King is erin geslaagd een groot aantal meningen en debatten over het belang ervan te genereren. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten met betrekking tot Coretta Scott King onderzoeken, van de oorsprong tot de mogelijke gevolgen in de toekomst. Door middel van een diepgaande en doordachte analyse zullen we proberen licht te werpen op dit onderwerp dat vandaag de dag zo complex en relevant is.
Coretta Scott King (Marion (Alabama), 27 april 1927 – Rosarito (Mexico), 30 januari 2006) was een Amerikaanse activiste. Zij was de weduwe van de bekende Amerikaanse predikant Martin Luther King en leidster van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Na de dood van Martin Luther King zette ze zijn werk voort en kwam op voor de rechten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Behalve voor de burgerrechtenstrijd zette ze zich in voor mensenrechten wereldwijd. Ze protesteerde tegen de Amerikaanse steun aan het apartheidregime in Zuid-Afrika en sprak zich uit tegen de Irak-oorlog.
Ze vestigde het King Center for Nonviolent Social Change in Atlanta in 1968. Bij dit centrum werd op 27 april 2023, haar geboortedag, een monument voor Coretta onthuld.
Ze kreeg vier kinderen met Martin Luther King, die tevens werkzaam waren als burgerrechtenactivist: Yolanda (1955-2007), Martin (1957), Dexter (1961-2024) en Bernice (1963).
In augustus 2005 kreeg ze een lichte hartaanval en een beroerte. Coretta Scott King overleed begin 2006 op 78-jarige leeftijd en werd begraven op 7 februari.[1]
In 1983 ontving zij de Four Freedoms Award voor godsdienstvrijheid.
King was sinds 1995 een strikte veganist.[2]