Bitter Lemon (tijdschrift)

In de wereld van vandaag is Bitter Lemon (tijdschrift) voor veel mensen een onderwerp geworden dat van groot belang is. In de loop van de tijd heeft Bitter Lemon (tijdschrift) op verschillende gebieden aanzienlijk aan belang gewonnen, waardoor debatten, controverses, onderzoek en diepgaande analyses zijn ontstaan. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten met betrekking tot Bitter Lemon (tijdschrift) in detail onderzoeken, waarbij we de impact ervan op de samenleving, de evolutie ervan door de jaren heen en de relevantie ervan in de huidige context analyseren. Door middel van onderzoek en gedetailleerd onderzoek van verschillende bronnen proberen we licht te werpen op Bitter Lemon (tijdschrift) en de lezer een diepgaand en verrijkend begrip van dit zeer relevante onderwerp te bieden.

Bitter Lemon
Genre conservatisme & cultuur
Frequentie 6x p.j.
Eerste editie 2006
Laatste editie 2008
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Hoofdredacteur Erik van Goor
ISSN 1873-3670
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Bitter Lemon was een conservatief tijdschrift. Als genootschap wilde het conservatieve gedachtegoed in Nederland en Vlaanderen verspreiden en de zogenaamde Avondlandcultuur verdedigen.

Het genootschap werd opgericht onder de naam Open Orthodoxie, maar met de lancering van een tweemaandelijks tijdschrift in 2007 veranderde het zijn naam in Bitter Lemon. Het eerste nummer telde 64 pagina's waarin Ds. Oussoren over de Unie van Utrecht schreef, Robert Lemm over de tijdgeest en Tom Zwitser over de film César et Rosalie.[1]

In 2008 kwam er een nauwe samenwerking van de redactie met het Vlaamse conservatieve tijdschrift Nucleus. Na het overlijden van Nucleus-hoofdredacteur Pieter Huys, en het stoppen van diens magazine, werd ook het tijdschrift Bitter Lemon stopgezet en ging een groot deel van de redactie gaan schrijven voor het rooms-katholieke tijdschrift Catholica. De inhoud van de website Bitter Lemon - Nucleus is overgeheveld naar de weblog van Catholica.