Ballon d'Or 1984 is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Sinds haar oprichting heeft het tot uitgebreide debatten en controverses geleid, en is het onderwerp geweest van talloze studies en onderzoek. In dit artikel zullen we de impact van Ballon d'Or 1984 op de hedendaagse samenleving in detail onderzoeken, waarbij we de verschillende facetten ervan analyseren en de implicaties die het heeft voor verschillende gebieden. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld en de huidige trends die wijzen op groei of achteruitgang. Ballon d'Or 1984 blijft ongetwijfeld een relevant en voortdurend evoluerend onderwerp, en het is essentieel om de reikwijdte en invloed ervan in de wereld van vandaag te begrijpen.
De Ballon d'Or 1984 was de 29e editie van de voetbalprijs georganiseerd door het Franse tijdschrift France Football. De prijs werd gewonnen door Michel Platini (Juventus).
De jury was samengesteld uit 26 journalisten die aangesloten waren bij de volgende verenigingen van de UEFA: West-Duitsland, de DDR, Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjecho-Slowakije, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Engeland, Ierland, Luxemburg, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Sovjet-Unie, Zweden, Zwitserland, Turkije en Joegoslavië.
De resultaten van de stemming werden gepubliceerd in editie 2020 van France Football op 25 december 1984.
Elk jurylid koos de beste vijf spelers van Europa. De speler op de eerste plaats kreeg vijf punten, de tweede keus vier punten en zo verder. Op die wijze werden 390 punten verdeeld, 130 punten was het maximale aantal punten dat een speler kon behalen (in geval van een zesentwintig koppige jury).