In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Angelo Mai, een onderwerp dat de belangstelling heeft gewekt van miljoenen mensen over de hele wereld. Vanaf zijn oorsprong tot zijn impact op de hedendaagse samenleving is Angelo Mai het onderwerp geweest van studies, debatten en controverses die de evolutie ervan in de loop van de tijd hebben gemarkeerd. Met een geschiedenis die eeuwen teruggaat, blijft Angelo Mai vandaag de dag relevant en beïnvloedt het ons denken, onze cultuur en onze beslissingen. Via dit artikel zullen we verschillende aspecten van Angelo Mai verkennen, waarbij we het belang en de rol ervan in de moderne wereld analyseren. Ga met ons mee op deze reis van ontdekken en leren!
Angelo Mai (Schilpario, 7 maart 1782 – Castel Gandolfo, 8 september 1854) was een Italiaans geestelijke, filoloog en kardinaal van de Katholieke Kerk.
Mai trad in 1799 toe tot de orde der jezuïeten, en werd in 1804 docent klassieke filologie aan het Jezuïetencollege in Napels. In 1813 werd hij benoemd tot bibliothecaris van de Biblioteca Ambrosiana in Milaan. Hij legde zich vervolgens toe op de tekstkritische bestudering van de vele manuscripten uit de bibliotheek. Hij was vooral deskundig op het terrein van de ontcijfering van palimpsesten. Hij werd corresponderend lid van talrijke wetenschappelijke genootschappen, waaronder de Derde Klasse het Koninklijk Instituut in Amsterdam en had verschillende eredoctoraten, waaronder dat van de Leidse Hoogeschool.
In 1819 werd hij benoemd tot bibliothecaris van de Vaticaanse Bibliotheek. Tijdens het consistorie van 12 februari 1838 werd hij door paus Gregorius XVI tot kardinaal gecreëerd. De Sant'Anastasia werd zijn titelkerk.