André van Stigt

In dit artikel zullen we de impact van André van Stigt op verschillende gebieden van de hedendaagse samenleving onderzoeken. André van Stigt is al tientallen jaren het onderwerp van studie en controverse, en de invloed ervan reikt van de populaire cultuur tot de wereldpolitiek. Door de analyse van André van Stigt zullen we beter kunnen begrijpen hoe het de manier heeft gevormd waarop we leven, denken en omgaan met de wereld om ons heen. Vanaf het begin tot aan de toekomstige projectie blijft André van Stigt een onderwerp van debat en reflectie, en dit artikel heeft tot doel de verschillende perspectieven te onderzoeken die rond dit fenomeen bestaan.

De Vondelkerk. Foto: bmz.amsterdam.nl

André van Stigt (Amsterdam, 10 augustus 1959) is een Nederlandse architect te Amsterdam.

Van Stigt heeft voornamelijk renovatieprojecten op zijn naam staan. Hij werkte in het architectenbureau van zijn vader Joop van Stigt, die hij in 1999 bij zijn pensionering opvolgde als directeur.

Projecten

  • De omzetting van de graansilo's op de Silodam tot een complex van woningen (1997-2000), waarvoor hij voor het ontwerp de prijs duurzaam bouwen 1995 van de gemeente Amsterdam kreeg.

Restauratie en herbestemming van oude gebouwen en monumenten:

Bestaande gebouwen herbestemd tot wooncomplexen:

Restauraties:

Woningprojecten nieuwbouw:

Utiliteitsbouw nieuwbouw Joop van Stigt:

Ontwerp:

Eerbetoon

  • In 2014 is de IJ-prijs van de gemeente Amsterdam aan hem toegekend.[1]

Zie ook