Versla Schlatter



Het internet is een onuitputtelijke bron van kennis, ook als het gaat om Versla Schlatter. Eeuwen en eeuwen van menselijke kennis over Versla Schlatter zijn in het net gegoten, en worden nog steeds in het net gegoten, en juist daarom is het zo moeilijk om er toegang toe te krijgen, omdat we plaatsen kunnen vinden waar de navigatie moeilijk of zelfs onuitvoerbaar kan zijn. Ons voorstel is dat u geen schipbreuk lijdt in een zee van gegevens betreffende Versla Schlatter en dat u alle poorten van wijsheid snel en efficiënt zult kunnen bereiken.

Met dat doel voor ogen hebben wij iets gedaan dat verder gaat dan het voor de hand liggende, namelijk het verzamelen van de meest actuele en best uitgelegde informatie over Versla Schlatter. We hebben het ook zo ingedeeld dat het gemakkelijk te lezen is, met een minimalistisch en aangenaam ontwerp, wat zorgt voor de beste gebruikerservaring en de kortste laadtijd. We maken het u gemakkelijk, zodat u zich alleen maar zorgen hoeft te maken over het leren van alles over Versla Schlatter! Dus als je denkt dat we ons doel bereikt hebben en je al weet wat je wilde weten over Versla Schlatter, dan zouden we je graag terugzien in deze kalme zeeën van sapientianl.com wanneer je honger naar kennis weer is aangewakkerd.

Beat Schlatter (geboren op 5 mei 1961 in Zürich ) is een Zwitserse cabaretier , acteur en scenarioschrijver .

leven en carrière

Schlatter groeide op in Rüschlikon . Hij voltooide een stage als binnenhuisarchitect , maar deed dit nooit. Van 1979 tot 1982 speelde hij als drummer in verschillende punkbands zoals Liliput . Met Liliput deed hij in 1983 ook podiumervaring op in de musical Der Hundeschwindel von Moscow met composities van Stephan Eicher . Bekendheid kreeg hij na 1984 toen hij samen met Patrick Frey en Enzo Esposito het Götterspass-cabaret oprichtte . De groep won in 1992 de Salzburger stier en de Olten spar en nam deel aan de eerste editie van deArosa-humorfestivals .

Van 1991 tot 1996 werkte hij voor het Zwitserse consumentenbeschermingsprogramma Kassensturz . Hij organiseerde ook bingo-avonden , waarmee hij ook een jonger publiek probeerde aan te spreken. De prijzen waren meestal een beetje ongebruikelijk.

De grootste werken van Schlatter tot nu toe zijn de twee films Katzendiebe (1996) en Komiker (2000), waarin hij scenarioschrijver en acteur is. Kattendieven wonnen de Prix Walo , komiek de SSA- prijs voor beste scenario. In 2012 werd hij geëerd met de Prix Walo 2011 in de categorie acteur / actrice voor zijn toneelstuk "Seegfrörni 2012" en de film "Hoselupf".

Hij speelde het karakter van "Willi" in de soap Lüthi en Blanc op de Zwitserse televisie .

Schlatter bedacht in 1976 de naam Aqui voor het gelijknamige mineraalwater. Hiervoor werd hij beloond met drie gouden vreneli .

Hij leende zijn stem aan een computergamer voor het populaire Jass- computerprogramma Stöck Wyys Stich .

Schlatter is sinds 2011 getrouwd en woont in Niederdorf in Zürich .

Op 6 maart 2015 werd hij het slachtoffer van een pak slaag van een geestelijk verwarde persoon op het treinstation van Meilen en liep hij ernstige verwondingen aan het gezicht op.

Schlatter is al decennia een gepassioneerd verzamelaar van ansichtkaarten en prentbriefkaarten. Een focus van deze collectie zijn kaarten uit de hoogtijdagen van de Europese feestdagen tussen de jaren 60 en 80.

Filmografie

  • 1996: kattendieven . Regisseur: Markus Imboden (scenario van Schlatter, Imboden en Frey)
  • 1999: exclusief . Regisseur: Florian Froschmayer
  • 2000: komiek . Regisseur: Markus Imboden (scenario van Schlatter en Walter Bretscher)
  • 2004: Vakantiekoorts . Regisseur: deze Lüscher
  • 2005: Mijn naam is Eugen . Regisseur: Michael Steiner
  • 2006: Kleine vissen . Regisseur: Petra Volpe
  • 2006: flank de ruimte in . Regisseur: Marie-Louise Bless
  • 2007: AlpTraum . Regisseur: This Lüscher (korte film)
  • 2009: De registrar . Regisseur: Micha Lewinsky
  • 2010: De stagiair . Regisseur: Peter Luisi
  • 2010: MEI. Regisseur: Natascha Beller (korte film) ( online video )
  • 2011: half in slaap . Regisseur: Johannes Hartmann (korte film)
  • 2011: Hoselupf - Of hoe je een slechterik wordt . Regisseur: This Lüscher ( videotrailer )
  • 2011: Een zomerzanddroom (oorspronkelijke titel Der Sandmann ). Regisseur: Peter Luisi
  • 2012: Night Express . Regisseur: Alex E. Kleinberger
  • 2013: zelfmoordmissie . Regisseur: Dennis Ledergerber
  • 2014: De Wellington . Regisseur: Franco Zilli. (Korte film 18 min).
  • 2014: The Horned One . Regisseur: Tillo Spreng. (Korte film).
  • 2017: speedster . Regisseur: Peter Luisi (scenario van Schlatter en Luisi).
  • 2019: De vruchtbare jaren zijn voorbij . Regisseur: Natascha Beller .

Theater (selectie)

  • 1983: De hondenfraude in Moskou. Met Stephan Eicher , Patrick Frey, Klaudia Schifferle en Martin Hess
  • 1990: kunst en ham. Met Viktor Giacobbo en Charlotte Heinimann
  • 2007: De populaire broer. Komedie. Schlatter en Frey. Regisseur: Katja Früh .
  • 2009: Boeing-Boeing van Marc Camoletti
  • 2010: het drama. Komedie. Schlatter en Frey. Regisseur: Katja Früh.
  • 2011: Seegfrörni 2012. Met Patrick Frey.
  • 2013: Als een liedje klinkt. Drama van Achim Lück.
  • 2014: Rosemarie. Van Stephan King. Regisseur: Dominik Müller.
  • 2014: Politie roept de 117e komedie op van Beat Schlatter en Stephan Pörtner. Met Andrea Zogg, Regula Imboden en anderen Regisseur: Pascal Ulli.
  • 2015: verslaafd aan porno . Geregisseerd door Pascal Ulli.

Televisie (selectie)

Programma's met cabaret Götterspass (selectie)

  • Voor Susi (1984)
  • Road to Fame (1985)
  • Het officiële festivalprogramma (1991)
  • De grote Schwamendinger Oberdorf Opera (1992)
  • Het bedrijfsevenement (1993)
  • Bruiloft (1997)

literatuur

web links

Individueel bewijs

  1. "Ik krijg snel heimwee" ( herinnering van 30 oktober 2007 in het internetarchief ) Interview in de Zwitserse familie 32/2005 (PDF; 4,1 MB), archiefversie
  2. "swing heeft iets punky" -interview in Tages-Anzeiger van 21 augustus 2010.
  3. ^ "Züri brännt" in de provincie , NZZ, 6 februari 2017
  4. Eerdere winnaars in: kabarett.ch, geraadpleegd op 13 november 2011
  5. Prix Walo 2012 editie met verwachte winnaars. ( Memento van 16 juni 2012 in het internetarchief ) In: Schweizer Fernsehen van 13 mei 2012
  6. Het mineraalwater Aqui borrelt weer. In: NZZ Online vanaf 25 mei 2009
  7. In 3D verschuiven in: Blick.ch vanaf 10 mei 2001
  8. "Ze houdt van als ik flirt" in: Schweizer Illustrierte van 18 april 2011
  9. «Mijn clou zijn mijn kinderen». In: SonntagsBlick van 3 mei 2009
  10. "Schlatter heeft ondanks de aanval zijn gevoel voor humor niet verloren" , Tages-Anzeiger van 9 maart 2015
  11. ^ Beat Schlatter: ansichtkaarten . Christoph Merian Verlag , Basel 2020, ISBN 978-3-85616-917-6
  12. AlpTraum (3 minuten) in: YouTube
  13. Half slapend door de chaos in: 20 minuten vanaf 10 december 2010
  14. De populaire broer ( aandenken van 27 november 2012 in het internetarchief ) in: schlatterundfrey.ch, geraadpleegd op 26 oktober 2010
  15. ^ Versla Schlatter en Patrick Frey: "Seegfrörni 2012". In: news.ch vanaf 30 januari 2012


Opiniones de nuestros usuarios

Irma Vonk

Het item over Versla Schlatter was erg nuttig voor mij

Renee Wessels

Ik vind de site leuk, en het artikel over Versla Schlatter is het artikel dat ik zocht

Anke Verhagen

Correct. Het geeft de nodige informatie over Versla Schlatter., Juist