Beenie Man



Het internet is een onuitputtelijke bron van kennis, ook als het gaat om Beenie Man. Eeuwen en eeuwen van menselijke kennis over Beenie Man zijn in het net gegoten, en worden nog steeds in het net gegoten, en juist daarom is het zo moeilijk om er toegang toe te krijgen, omdat we plaatsen kunnen vinden waar de navigatie moeilijk of zelfs onuitvoerbaar kan zijn. Ons voorstel is dat u geen schipbreuk lijdt in een zee van gegevens betreffende Beenie Man en dat u alle poorten van wijsheid snel en efficiënt zult kunnen bereiken.

Met dat doel voor ogen hebben wij iets gedaan dat verder gaat dan het voor de hand liggende, namelijk het verzamelen van de meest actuele en best uitgelegde informatie over Beenie Man. We hebben het ook zo ingedeeld dat het gemakkelijk te lezen is, met een minimalistisch en aangenaam ontwerp, wat zorgt voor de beste gebruikerservaring en de kortste laadtijd. We maken het u gemakkelijk, zodat u zich alleen maar zorgen hoeft te maken over het leren van alles over Beenie Man! Dus als je denkt dat we ons doel bereikt hebben en je al weet wat je wilde weten over Beenie Man, dan zouden we je graag terugzien in deze kalme zeeën van sapientianl.com wanneer je honger naar kennis weer is aangewakkerd.

Grafiekposities
Toelichting bij de gegevens
Albums
Veel stemmingen van Mozes
  ONS 151 21/03/1998 (12 weken)
Kunst en leven
  ONS 68 29-07-2000 (20 weken)
Tropische storm
  DE 95 09/02/2002 (1 week)
  UK 100 15/02/2003 (1 week)
  ONS 18e 07.09.2002 (9 weken)
Terug naar de basis
  CH 88 08/08/2004 (1 week)
  ONS 51 31/07/2004 (10 weken)
Onbetwist
  ONS 65 16/09/2006 (4 weken)
Singles
Under Mi Sensi (met Barrington Levy )
  UK 76 19/11/1994 (2 weken)
Dancehall Queen ( Chevelle Franklyn feat. Beenie Man)
  ONS 90 16/08/1997 (3 weken)
Wer bin ich
  UK 10
zilver
zilver
03/07/1998 (7 weken)
  ONS 40 14/03/1998 (20 weken)
fundament
  UK 69 08/08/1998 (1 week)
Girls Dem Sugar (feat. Mýa )
  UK 13e 24/03/2001 (6 weken)
  ONS 54 21-10-2000 (15 weken)
Feel It Boy (met Janet Jackson )
  DE 72 09/09/2002 (5 weken)
  CH 40 15/09/2002 (9 weken)
  UK 9 14/09/2002 (10 weken)
  ONS 28 08/03/2002 (12 weken)
Dirty Harry's Revenge ( Adam F feat. Beenie Man)
  UK 50 14/12/2002 (4 weken)
straatleven
  UK 13e 02/08/2003 (5 weken)
Bossman (met Sean Paul & Lady Saw )
  UK 78 11/01/2003 (2 weken)
Dude (feat. Ms.Thing )
  UK 7e
zilver
zilver
28/02/2004 (13 weken)
  ONS 26e 02/07/2004 (26 weken)
Koning van de Dancehall
  UK 14e 21-08-2004 (5 weken)
  ONS 80 09/04/2004 (12 weken)
Meisjes (feat. Akon )
  UK 47 19-08-2006 (3 weken)

Beenie Man (* 22. augustus 1973 in Kingston , Jamaica ) is de artiestennaam van Anthony Moses Davis , een van de meer populaire dancehall - deejays in Jamaica.

Carrière

Naar eigen zeggen begon Beenie Man op zesjarige leeftijd platen te draaien. Zijn carrière begon op achtjarige leeftijd toen hij de eerste plaats won op de nationale Tastee Talent Contest in 1981 , daar werd ontdekt door producer Junjo Lawes en vervolgens zijn debuutsingle Too Fancy uitbracht . 1983 werden opnames gemaakt met Dillinger en Fathead , en zijn debuutalbum The Invincible Beenie Man met de hitsingle Over the Sea kwam op de markt. Daarna wijdde de kinderster zich weer exclusief aan school, afgezien van de occasionele singles.

Pas in 1993 verscheen er een nieuw album van de inmiddels volwassen Beenie Man met Cool Cool Rider , maar dit bleef aanvankelijk grotendeels onopgemerkt. Met de volgende albums begon de steile stijging in Jamaica, Beenie Man ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste zangers in dancehall- reggae . Beenie Man's internationale doorbraak kwam in 1997 in Groot-Brittannië met de single Dancehall Queen . De volgende single Who Am I van het album Many Moods Of Moses haalde de UK Top 10. Met het album behaalde hij zijn eerste Grammy- nominatie in de categorie voor beste reggae-album . Na verdere succes werd hij getekend bij Virgin Records in de Verenigde Staten in 2000 . Art & Life , de eerste release bij de nieuwe platenmaatschappij, bracht hem in 2001 de eerste Grammy.

De single Girls Dem Sugar van dit album werd uitgebracht als een gezamenlijke productie met R'n'B-zangeres Mýa . Gezamenlijke singles met internationale muzikale grootheden als Wyclef Jean , Janet Jackson en anderen volgden. In Jamaica werkte Beenie Man met talloze andere dancehall-sterren. Tot zijn bekendste hits behoren ook Romie , World Dance en Slam .

In 2006 was Beenie Man te horen in reggaetónliedjes van Tito 'El Bambino' ( Flow natural ) en Don Omar ( Belly danza ).

kritiek

Onder andere als onderdeel van de Stop Murder Music-campagne werden zijn liedjes bekritiseerd vanwege openlijk antihomoseksualiteit. Volgens Amnesty International USA bevatten ze regels als: "Ik droom van een nieuw Jamaica, kom om alle homo's te executeren" ("Ik droom van een nieuw Jamaica waar alle homo's zullen worden geëxecuteerd"). Hij wordt onder meer door de Duitse Vereniging voor Lesbiennes en Homo's verantwoordelijk gehouden als bijdrage aan een lastercampagne tegen homo's in Jamaica, die bijdraagt aan een anti-homoklimaat, waarvan de effecten reikten tot brute moorden , zoals in zijn "liedjes die openstaan voor homo-bashing (homo-klappen) en zelfs om homomannen te doden", schrijft Klaus Jetz , de federale manager van de LSVD.

Als reactie op deze kritiek, die onder meer leidde tot het afzeggen van concerten door MTV en Virgin in de VS, wezen zijn concertpromotoren op Beenie Man's handtekening onder de zogenaamde Reggae Compassionate Act , waarmee hij afstand zou hebben genomen van homofobe liedjes. teksten. In Jamaica ontkende Beenie Man deze vrijwillige toezegging in juli 2007 ("En mi neva ondertekent het, hoor je zag.") En verklaarde tegelijkertijd dat homofoob gemotiveerd geweld en moord niet nodig was, maar dat hij geen steun gaf aan een " homoseksuele levensstijl " omdat hij denkt dat dit onheilspellend is: "We hoeven dem niet te vermoorden. We hoeven alleen maar de mensen te vertellen wat de juiste keuze is, want ik steun geen homoseksuele levensstijl omdat het niet gezond voor mij is. Sommige waarnemers in de Jamaicaanse pers zien in zijn verklaring dat het niet nodig is om homo's te vermoorden de verklaring dat het wel zo is. fout 'om dit te doen.

Op 19 augustus 2008 deed het Kesselhaus in de Kulturbrauerei opnieuw een poging om de kunstenaar een overeenkomstige verklaring te laten ondertekenen, waarop de LSVD op dezelfde dag een openbare handtekening eiste om een hernieuwde herroeping te voorkomen. Op dezelfde dag eist de LSVD een openbare verklaring van de kunstenaar tegen homofobie. Op 20 augustus 2008 werd op instigatie van de FC St. Pauli Fan Club- woordvoerder op korte termijn een concert in Knust Club in Hamburg geannuleerd.

In een interview in Dancehall USA , gepubliceerd op 17 november 2009, zegt Beenie Man: [...] De handeling van sodomie was belangrijk voor mij toen ik dit lied schreef. Ik realiseerde me dat ze geen homo waren, maar pedofiel, wat in mijn dialect niet gebruikelijk is, dus mijn standpunt was algemeen. Ik ben nu ouder en heb dit verschil erkend. () Ik heb met homo's en lesbiennes op het podium en op fotoshoots gewerkt en ze hebben het geweldig gedaan. Ik zal deze liedjes ( Murder Music , noot) in de toekomst niet zingen of uitvoeren, noch oproepen tot geweld op het podium. Ik heb over de hele wereld opgetreden en er zijn geen incidenten geweest. "

Beenie Man verscheen begin december 2009 in Kampala , in een tijd dat het Oegandese parlement een wetsvoorstel aan het bespreken was dat de doodstraf zou voorzien voor bepaalde gevallen van homoseksualiteit . Daar, volgens de Oegandese krant Daily Monitor , legde hij een zwaard van woorden in homo's door te zingen en te praten.

Discografie

  • 2009 - Uitweg
  • 2009 - On Fire
  • 2007 - Concept of Life
  • 2006 - Hmm Hmm
  • 2006 - Zingy (met Accent )
  • 2006 - Onbetwist
  • 2005 - Van Kingston tot King of the Dancehall
  • 2004 - Cool Cool Rider (The Roots of a Dancehall Don)
  • 2004 - Terug naar de basis
  • 2004 - Prachtige Beenie Man
  • 2002 - Tropische storm
  • 2002 - Zwaargewicht Dancehall Clash (met Mad Cobra)
  • 2001 - Het beste van Beenie Man
  • 2001 - Black Liberty
  • 2001 - Jeugdbeving
  • 2001 - The Magnificent
  • 2000 - Kunst en leven
  • 1999 - De dokter
  • 1999 - Ruff 'n' Tuff
  • 1999 - Y2K
  • 1997 - Many Moods Of Moses
  • 1996 - Maestro
  • 1995 - Beenie Man ontmoet Mad Cobra
  • 1995 - Gezegend
  • 1994 - Verdedig het
  • 1994 - Dis Unu Fi Hear
  • 1993 - Cool Cool Rider
  • 1984 - The Invincible Beenie Man, tien jaar oude DeeJay Wonder

Filmografie

  • 1996 - Dancehall Queen
  • 2003 - Rude Boy: The Jamaican Don

Individueel bewijs

  1. a b Grafiekbronnen: DE CH UK US
  2. Music Sales Awards: VK
  3. Homofobie in de rechtbank: Beenie Man nog steeds onder druk ( aandenken aan het origineel van 21 december 2011 in het internetarchief ) Info: De archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding. @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.intro.de
  4. Archieflink ( aandenken aan het origineel van 20 februari 2008 in het internetarchief ) Info: De archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.amnestyusa.org
  5. naar Beenie Man biografie op laut.de , geraadpleegd op 22 juli 2008
  6. Klaus Jetz: Deadly agitation in dancehall reggae. De moord op Brian Williamson en de Jamaicaanse hoedliedjes. ILA 278. ( aandenken aan het origineel van 8 maart 2007 in het internetarchief ) Info: de archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.ila-web.de
  7. http://www.usatoday.com/life/music/news/2004-08-26-beenie-barred_x.htm
  8. Gearchiveerde kopie ( aandenken aan het origineel van 15 mei 2008 in het internetarchief ) Info: De archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding. @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.petertatchell.net
  9. The Jamaica Observer: Beenie Man ontkent ondertekening deal met homogroep (22 juli 2007 door Keril Wright, geraadpleegd op 20 juli 2008) ( aandenken aan het origineel van 12 juni 2008 in het internetarchief ) Info: De archieflink was automatisch ingevoegd en nog niet aangevinkt. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.jamaicaobserver.com
  10. ^ Kesselhaus geraadpleegd op 19 augustus 2008
  11. LSVD: Actuele concerten van Beenie Man ( aandenken aan het origineel van 12 januari 2008 in het internetarchief ) Info: De archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / typo3.lsvd.de
  12. Actuele concerten in Duitsland van Beenie Manam opgehaald op 19 augustus 2008 ( herinnering aan het origineel van 21 december 2011 in het internetarchief ) Info: De archieflink is automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.lsvd.de
  13. ^ Haatzanger Beenie Man verschijnt in Berlijn op queer.de, geraadpleegd op 20 augustus 2008
  14. ^ Beenie Man concert in Hamburg geannuleerd www.queer.de op 20 augustus 2008. Toegang tot 1 februari 2015
  15. ^ "Knust" concert geannuleerd op het laatste moment, geopend op 22 augustus 2008
  16. dancehallusa.com: Beenie Man Axed van het Big Day Out Festival in Nieuw-Zeeland . Gearchiveerd van het origineel op 26 november 2009. Info: de archieflink is automatisch ingevoegd en nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding. Ontvangen 17 december 2009. @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.dancehallusa.com
  17. Archieflink ( aandenken aan het origineel van 13 december 2009 in het internetarchief ) Info: De archieflink werd automatisch ingevoegd en is nog niet gecontroleerd. Controleer de originele link en de archieflink volgens de instructies en verwijder deze melding.  @ 1@ 2Sjabloon: Webachiv / IABot / www.advocate.com

web links

Commons : Beenie Man  - Verzameling van afbeeldingen

Opiniones de nuestros usuarios

Jolanda Van Der Zee

Ik moest iets anders vinden over Beenie Man, niet de typische dingen die je altijd leest op het internet en ik vond dit Beenie Man artikel leuk., Geweldig bericht over Beenie Man

Ruben Brinkman

Goed artikel over Beenie Man

Sabine Arts

Ik dacht dat ik alles al wist over Beenie Man, maar in dit artikel kwam ik erachter dat sommige details waarvan ik dacht dat ze goed waren, toch niet zo goed waren. Bedankt voor de informatie