Béatrice Dalle



Het internet is een onuitputtelijke bron van kennis, ook als het gaat om Béatrice Dalle. Eeuwen en eeuwen van menselijke kennis over Béatrice Dalle zijn in het net gegoten, en worden nog steeds in het net gegoten, en juist daarom is het zo moeilijk om er toegang toe te krijgen, omdat we plaatsen kunnen vinden waar de navigatie moeilijk of zelfs onuitvoerbaar kan zijn. Ons voorstel is dat u geen schipbreuk lijdt in een zee van gegevens betreffende Béatrice Dalle en dat u alle poorten van wijsheid snel en efficiënt zult kunnen bereiken.

Met dat doel voor ogen hebben wij iets gedaan dat verder gaat dan het voor de hand liggende, namelijk het verzamelen van de meest actuele en best uitgelegde informatie over Béatrice Dalle. We hebben het ook zo ingedeeld dat het gemakkelijk te lezen is, met een minimalistisch en aangenaam ontwerp, wat zorgt voor de beste gebruikerservaring en de kortste laadtijd. We maken het u gemakkelijk, zodat u zich alleen maar zorgen hoeft te maken over het leren van alles over Béatrice Dalle! Dus als je denkt dat we ons doel bereikt hebben en je al weet wat je wilde weten over Béatrice Dalle, dan zouden we je graag terugzien in deze kalme zeeën van sapientianl.com wanneer je honger naar kennis weer is aangewakkerd.

Béatrice Dalle (* 19 december 1964 als Béatrice Cabarrou in Brest , Finistère ) is een Franse actrice .

Op 16-jarige leeftijd verliet ze haar geboorteplaats en verhuisde naar Parijs en woonde daar in de punkscene . In 1985 plaatste een fotograaf haar foto in een tijdschrift. Daarop werd ze door regisseur Jean-Jacques Seeleix ingehuurd als hoofdrolspeelster Betty in zijn film Betty Blue - 37,2 graden in de ochtend .

Hoewel ze bijna van de ene op de andere dag beroemd werd, zette ze haar bohemienleven voort . In de daaropvolgende jaren accepteerde ze filmaanbiedingen die haar met onregelmatige tussenpozen aanspraken. Maar ze kon nooit voortbouwen op het aanvankelijke succes.

Ze nam de achternaam van haar eerste echtgenoot, Jean-François Dalle. Ze had later ook een relatie met de Franse rapper Joeystarr . In januari 2005 haalde Dalle de krantenkoppen toen ze trouwde met een gevangene van verkrachting en opsluiting die ze ontmoette tijdens haar liefdadigheidswerk in een gevangenis in Brest .

Filmografie (selectie)

  • 1986: Betty Blue - 37,2 graden in de ochtend (37 ° 2 le matin)
  • 1988: Sabba, de heks (La visione del Sabba)
  • 1991: Nacht op aarde
  • 1992: Het mooiste verhaal ter wereld (La belle Histoire)
  • 1994: Ik kan niet slapen (J'ai pas sommeil)
  • 1994: Alice en Elsa - Tussen liefde en haat (à la folie)
  • 1996: Lola im Technoland (doodgeknuppeld (Lola))
  • 1996: Désiré
  • 1997: The Blackout
  • 1997: In de armen van het beest (Al límite)
  • 2001: elke dag problemen
  • 2001: Ontsnapping door de jungle (Les oreilles sur le dos)
  • 2002: 17 jaar geleden Cécile Cassard
  • 2003: Wolfzeit (Le temps du loup)
  • 2004: schoon
  • 2004: L'intrus
  • 2007: Crime Insiders (Truands)
  • 2007: Inside (À l'intérieur)
  • 2007: New Wave
  • 2008: The Office of God (Les bureaux de Dieu)
  • 2009: Domaine
  • 2011: Livid - The Blood of Ballerinas (Livide)
  • 2011: Our Paradise (Notre paradis)
  • 2011: Jimmy Rivière
  • 2012: Bye Bye Blondie
  • 2012: Le renard jaune
  • 2012: punk
  • 2013: mijn zussen
  • 2013: Ontmoetingen na middernacht (Les rencontres après minuit)
  • 2014: Among the Living (Aux yeux des vivants)
  • 2017: Chacun sa vie
  • 2018: The Happy Prince
  • 2018: bel mijn agent! (Dix pour cent) (tv-serie, één aflevering)
  • 2019: Aanbidding

web links

Commons : Béatrice Dalle  - verzameling afbeeldingen

Opiniones de nuestros usuarios

Richard Bosma

De verstrekte informatie over Béatrice Dalle is waarheidsgetrouw en zeer nuttig. Goed

Remco Hartman

Correct. Het geeft de nodige informatie over Béatrice Dalle., Juist

Sonja Stolk

Eindelijk! Tegenwoordig schijnt het dat als ze je geen artikelen van tienduizend woorden schrijven, ze niet blij zijn. Heren content schrijvers, dit IS een goed artikel over Béatrice Dalle