Beate Kiupel



Het internet is een onuitputtelijke bron van kennis, ook als het gaat om Beate Kiupel. Eeuwen en eeuwen van menselijke kennis over Beate Kiupel zijn in het net gegoten, en worden nog steeds in het net gegoten, en juist daarom is het zo moeilijk om er toegang toe te krijgen, omdat we plaatsen kunnen vinden waar de navigatie moeilijk of zelfs onuitvoerbaar kan zijn. Ons voorstel is dat u geen schipbreuk lijdt in een zee van gegevens betreffende Beate Kiupel en dat u alle poorten van wijsheid snel en efficiënt zult kunnen bereiken.

Met dat doel voor ogen hebben wij iets gedaan dat verder gaat dan het voor de hand liggende, namelijk het verzamelen van de meest actuele en best uitgelegde informatie over Beate Kiupel. We hebben het ook zo ingedeeld dat het gemakkelijk te lezen is, met een minimalistisch en aangenaam ontwerp, wat zorgt voor de beste gebruikerservaring en de kortste laadtijd. We maken het u gemakkelijk, zodat u zich alleen maar zorgen hoeft te maken over het leren van alles over Beate Kiupel! Dus als je denkt dat we ons doel bereikt hebben en je al weet wat je wilde weten over Beate Kiupel, dan zouden we je graag terugzien in deze kalme zeeën van sapientianl.com wanneer je honger naar kennis weer is aangewakkerd.

Beate Regina Kiupel (* 1962 in Hamburg ) is een Duitse actrice en hoorspel spreker .

Leven

Terwijl haar ouders op vakantie waren in Hamburg, werd Beate Kiupel geboren als dochter van een import- en exporthandelaar in een kraamafdeling op het terrein van het toenmalige Alsterdorf Instituut ; het gezin woonde op dat moment in Hong Kong voor werk in verband met de vader . Toen Kiupel twee jaar oud was, verhuisden haar ouders naar Hamburg met haar en haar oudere zus Birgit, een historicus, auteur en illustrator. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, leerde ze het vak van industrieel bediende, maar volgde daarna lessen aan de Hildburg Frese toneelschool , nadat ze eerste podiumervaring had opgedaan op school en later in het amateurtheater. In het laatste jaar van haar opleiding speelde ze in het Staatstheater Braunschweig , waar ze bijna twee jaar deel van uitmaakte en waar ze op het podium verscheen in toneelstukken als Blood Wedding van Federico García Lorca , Das Haus in Montevideo van Curt Goetz of Ibsen's Peer Gynt .

Aan het einde van de jaren tachtig keerde Beate Kiupel terug naar Hamburg en deed auditie in verschillende theaters, waaronder het Ohnsorg Theater , waar ze aanvankelijk in een kerstsprookje in het Hoogduits werd gegoten. Twee weken voor de première van het stuk hoefde Een Matjes singt niet meer in te springen voor een zieke collega en stond hij voor het eerst naast Jochen Schenck , Herma Koehn en anderen in een grote Nederduitse rol op het podium van de Große Bleichen . Beate Kiupel is sinds 1988 een permanent lid van het Ohnsorg Theater. Hier werd ze gezien als het titelpersonage in Rose Bernd von Gerhart Hauptmann of als Hannchen in de operette De Vedder ut Dingsda gebaseerd op Eduard Künneke , gespeeld in Schwänken zoals de Ohnsorg-klassiekers Twee Kisten Rum en Tratsch op de Trepp , en ook in De Kaktusblüt , Charley's tante of in de musical Rock op platt . Enkele van de toneelstukken met Kiupels deelname werden ook als Hoogduitse producties op televisie vertoond.

Samen met haar medespelers Jan Fedder en Jochen Busse stond ze voor de camera als presentator van televisieformats als Nur das Beste of Laughter is fun , waarin sketchklassiekers uit verschillende decennia werden gepresenteerd. Beate Kiupel is ook actief als woordvoerder van Nederduitse hoorspelen, geeft gastoptredens in Hoog- en Nederduits lezingen in culturele instellingen in Noord-Duitsland en neemt deel aan schilderachtige stadstours in haar geboortestad.

Opnamen van het Ohnsorg Theater

  • 1988: als je geld hebt
  • 1988: Matjes zingt niet meer
  • 1989: een man is geen man
  • 1989: De Deern heeft gelijk
  • 1992: doorgaand verkeer
  • 1994: Mist in het paradijs
  • 1995: de burgemeestersstoel
  • 1999: Plünnenball
  • 1999: Eén Hansen te veel
  • 2000: Hamburgs bier
  • 2000: Morgen zal alles anders zijn
  • 2001: Rijp voor Rimini
  • 2003: Een koffer voor het hemelbed
  • 2004: Thea Witt doet niet mee
  • 2004: Het geld staat op de bank
  • 2007: Zwarte bruiloft
  • 2008: Drie mannen aan de kust
  • 2009: een gezellige avond

Filmografie

Hoorspeelproducties (selectie)

  • 1995: Egen Fleesch un Bloot - Regisseur: Wolfgang Schenck
  • 1995: Dat Verspreken - Regisseur: Edgar Bessen
  • 1999: Dat Glück kummt dör dat Telefon - Directeur: Hans Helge Ott
  • 2000: Huus achter'n See - Regisseur: Ursula Hinrichs
  • 2001: Börsen-Feever - Regisseur: Edgar Bessen
  • 2006: Een Held in'n Dörpskroog - Regisseur: Hans Helge Ott
  • 2006: Ünner den Melkwoold - Directeur: Hans Helge Ott
  • 2009: Hungern un Freten - Regisseur: Ilka Bartels
  • 2010: Wilma un Karl - Regisseur: Hans Helge Ott
  • 2010: SchnappSchuss - De Krimi op Platt (aflevering: DNA ut Oklahoma) - Regisseur: Wolfgang Seesko
  • 2011: Njorka un de Fents vun'n Sommer - Regisseur: Ilka Bartels
  • 2012: Ik kenn di nich - Directeur: NN
  • 2014: Muuschmobil - Regisseur: Ilka Bartels
  • 2016: De Hund von Buscherby - Regisseur: Hans Helge Ott

web links

Individueel bewijs

  1. a b Klaus Witzeling: The young Ohnsorg generation , Hamburger Abendblatt van 27 juni 2005 , geraadpleegd op 6 juli 2015
  2. a b c Dagmar Seifert: From the Ohnsorg Theatre rutfischt - Beate Kiupel , kultur-port.de van 10 april 2011 , geraadpleegd op 6 juli 2015
  3. a b Beate Kiupel op kulturportal.de , geraadpleegd op 6 juli 2015
  4. Programma- informatie voor 13 maart 2010 , geraadpleegd op 6 juli 2015
  5. Programma- informatie voor 31 december 2012 , geraadpleegd op 6 juli 2015
  6. BELA: "Liefde is het belangrijkste!" , Hinz & Kunzt vanaf 6 juni 2014 , geraadpleegd op 6 juli 2015

Opiniones de nuestros usuarios

Frank Mulder

Dit item over Beate Kiupel heeft me geholpen om mijn werk voor morgen op het laatste moment af te krijgen. Ik zag mezelf al teruggaan naar Wikipedia, iets wat de leraar ons verbiedt te doen. Bedankt dat je me gered hebt

Marcel Schaap

Goed artikel over Beate Kiupel

Hugo De Ruiter

De verstrekte informatie over Beate Kiupel is waarheidsgetrouw en zeer nuttig. Goed