Tegenwoordig is X²O Badkamers Trofee 2021-2022 een onderwerp dat steeds relevanter is geworden in de samenleving. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is X²O Badkamers Trofee 2021-2022 voor velen een belangrijk punt van debat en reflectie geworden. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met X²O Badkamers Trofee 2021-2022, van de impact ervan op het dagelijks leven tot de invloed ervan in het professionele veld, inclusief de historische relevantie ervan. Met deze analyse hopen we licht te werpen op X²O Badkamers Trofee 2021-2022 en een breed en gedetailleerd overzicht van dit onderwerp te bieden dat de aandacht blijft trekken van miljoenen mensen over de hele wereld.
De Trofee veldrijden 2021-2022 (sponsornaam: X²O Badkamers Trofee) was het 35ste seizoen van het regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Het klassement werd georganiseerd door Golazo en bestond uit 8 crossen enkel in België. Anders dan bij de Wereldbeker veldrijden en de Superprestige, werd het klassement niet bepaald op basis van punten, maar op de eindtijden, met een maximaal tijdsverlies van 5 minuten (excl. bonificaties). In de uitslagen van de crossen zelf telde wel de tijd waarop gefinisht werd.
De X²O Badkamers Trofee had naast het klassement van de mannen elite nog drie andere klassementen:
- de Soudal Ladies Trophy (vrouwen elite)
- de Trimetal Rookie Trophy (beloften)
- meisjes junioren
Berekeningswijze eindklassement
Bepaling aankomsttijd per manche
Per renner werd per manche een tijd bepaald volgens de volgende regels:
in eerste instantie gold de aankomsttijd
kreeg een tijd die gelijk is aan die van de winnaar verhoogd met vijf minuten, de renner die
met meer dan vijf minuten achterstand aankwam
uit de wedstrijd genomen werd om dubbelen te voorkomen
de wedstrijd verliet
niet aan de start kwam
volgende bonificaties golden
bij de sprint aan het eind van de eerste ronde: winnaar 15 seconden, tweede 10 seconden, derde 5 seconden
Bepaling eindklassement
Voor het eindklassement werd de som gemaakt van de tijden per manche. Bij gelijkheid van tijd (uren, minuten, seconden) zou de beste uitslag van de renner de doorslag geven. Was die ook gelijk, dan telde de uitslag in de laatste manche.
De zwartgemaakte uitslag is reglementair door de UCI geschrapt wegens een positieve dopingcontrole. Toon Aerts werd vanaf 16 februari voor twee jaar geschorst.[2] Of de tijden in de einduitslag hierop zijn aangepast is onduidelijk. Dat maakt ook niet uit, omdat Aerts voorsprong groter is dan de vijf minuten die hij maximaal zou kunnen verliezen.