Willem van Palts-Simmern

Tegenwoordig is Willem van Palts-Simmern een onderwerp van grote relevantie en interesse voor de samenleving. Naarmate de tijd vordert, is het steeds belangrijker geworden om Willem van Palts-Simmern vanuit verschillende perspectieven te begrijpen en te analyseren. In dit artikel duiken we in de wereld van Willem van Palts-Simmern en onderzoeken we de implicaties, impact en mogelijke oplossingen ervan. Door middel van een uitputtende en gedetailleerde analyse streven we ernaar een globaal en compleet beeld te geven van dit onderwerp, dat ongetwijfeld een voor en na zal markeren in verschillende domeinen van het dagelijks leven.

Willem (Simmern, 20 april 1468Trier, 1481) was een geestelijke uit het huis Palts-Simmern. Willem was de jongste zoon van hertog Frederik I van Palts-Simmern en Margaretha van Gelre. Hij volgde net als de meeste van zijn broers een carrière in de Kerk. In 1480 werd Willem kanunnik in het domkapittel van Trier.[1][2] Hij overleed een jaar later en werd begraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Trier. Zijn grafsteen is verdwenen.

Noten

  1. (de) Wilhelm Kisky (1906): Die Domkapitel der geistlichen Kurfürsten in ihrer persönlichen Zusammensetzung im vierzehnten und fünfzehnten Jahrhundert, Böhlau Verlag, Weimar, blz. 169.
  2. (de) Willi Wagner (2003): Die Wittelsbacher der Linie Pfalz-Simmern: ihre Vorfahren, ihre Familien und ihre Grabdenkmäler, Böhmer Druckerei, Simmern, blz. 159-160.