In de wereld van vandaag is Wikipedia:Hoffelijkheid een terugkerend onderwerp geworden dat verschillende interessegebieden bestrijkt. Van politiek tot technologie, cultuur en de samenleving in het algemeen: Wikipedia:Hoffelijkheid heeft de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Het belang en de relevantie ervan kunnen niet worden onderschat, en de impact ervan is voelbaar op alle niveaus van de samenleving. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Wikipedia:Hoffelijkheid onderzoeken, van de oorsprong tot de invloed ervan op het dagelijks leven van mensen. We zullen de evolutie ervan in de loop van de tijd analyseren en de implicaties ervan voor de toekomst onderzoeken.
Hoffelijkheid is een gedragsrichtlijn die helpt een effectieve en constructieve sfeer en cultuur te scheppen op deze Wikipedia. Bedenk dat je een keuze hebt in de manier waarop je reageert op de ander. Dit biedt de mogelijkheid om afstand te nemen, in gesprek te blijven, de inhoud niet uit het oog te verliezen en de werkrelatie veilig en goed te houden. Als je er samen niet uitkomt, kun je bemiddeling zoeken bij andere Wikipedianen, bijvoorbeeld via de pagina Overleg gewenst.
Kleine voorbeelden die niet bijdragen aan een hoffelijke omgeving:
Meer serieuze voorbeelden zijn onder andere:
Onhoffelijkheid gebeurt, bijvoorbeeld, als je een nieuwe pagina aanmaakt en een andere gebruiker je vertelt: "Als je een nutteloze pagina aanmaakt, kan je dan in ieder geval ervoor zorgen dat de spelling goed is?"
Escalatie treedt op als je antwoordt: "Bemoei je met je eigen zaken."
Deze manier van communicatie jaagt gebruikers weg, leidt anderen af van belangrijker zaken en maakt de hele gemeenschap zwakker.