Wat doen we met het lijk?

In dit artikel analyseren we de impact die Wat doen we met het lijk? heeft gehad op verschillende aspecten van de samenleving. Sinds zijn verschijning heeft Wat doen we met het lijk? grote belangstelling en discussie op verschillende gebieden gegenereerd, en het is belangrijk om de invloed ervan op cultuur, economie, politiek en andere relevante aspecten te bestuderen. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe Wat doen we met het lijk? de manier waarop mensen met elkaar omgaan heeft getransformeerd, de dynamiek binnen bepaalde bedrijfstakken heeft veranderd en aanzienlijke verschuivingen in de collectieve mentaliteit heeft teweeggebracht. Door middel van uitgebreide analyse zullen we proberen de mondiale impact van Wat doen we met het lijk? en zijn rol in de evolutie van de moderne samenleving beter te begrijpen.

Wat doen we met het lijk? is een hoorspel naar het toneelstuk What Shall We Do With The Body? van Rae Shirley. Justine van Maaren vertaalde het en de AVRO zond het op dinsdag 25 januari 1983 uit. Hero Muller was de regisseur. Het hoorspel duurde 42 minuten.

Rolbezetting

Inhoud

In haar eenzame huisje in Dartmoor dicteert de beroemde schrijfsters van detectiveverhalen Pauline Temple aan haar pas geëngageerde secretaresse juffrouw Kaplan haar volgende werk. En zoals in alle voorgaande gaat het over een onthoofd lijk, dat de politie voor een bijna onoplosbaar raadsel plaatst. De situatie wordt voor de schrijfster zelf echter al gauw raadselachtig, want plots dringt niet alleen de schreeuw van een vrouw door de nacht, maar duikt er ook een man in een pyjama op. Hij verwittigt Miss Temple voor haar nieuwe secretaresse: die zou een uit het gekkenhuis gevluchte moordenares zijn en al dertien lijken op haar geweten hebben. Onthoofde lijken vanzelfsprekend …