Tegenwoordig is Wapen van Mill en Sint Hubert een onderwerp van groot belang geworden in de huidige samenleving. De impact ervan bestrijkt verschillende gebieden en heeft grote belangstelling gewekt in de publieke opinie, maar ook in de academische en professionele sfeer. In dit artikel zullen we Wapen van Mill en Sint Hubert en de invloed ervan op verschillende aspecten van ons dagelijks leven grondig onderzoeken. Vanaf zijn oorsprong tot zijn evolutie in de loop van de tijd, inclusief de impact ervan op cultuur, economie en politiek, zullen we analyseren hoe Wapen van Mill en Sint Hubert een voor en na in onze samenleving heeft gemarkeerd. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven en meningen onderzoeken die rond Wapen van Mill en Sint Hubert bestaan, en hoe deze ons begrip en onze perceptie van dit onderwerp hebben gevormd. Maak je klaar om te beginnen aan een ontdekkingsreis en introspectie rond Wapen van Mill en Sint Hubert!
Wapen van de gemeente Mill en Sint Hubert
Het wapen van Mill en Sint Hubert werd op 16 juli 1817 aan de Noord-Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert toegekend. Op 1 januari 2022 ging de gemeente Mill en Sint Hubert op in de nieuwgevormde gemeente Land van Cuijk. Hiermee verviel het gemeentewapen.
Geschiedenis
Het wapen is identiek aan het schependomszegel van Mill, dat ca. 1800 is gesneden. Het toont de schutspatroon van de parochie, St. Willibrordus, met in zijn rechterhand een kromstaf en in zijn linkerhand een kerk. Rond 700 was deze Angelsaksische missionaris hoogstwaarschijnlijk eigenaar van bezittingen in en rondom Mill. Na zijn dood vervielen de bezittingen aan de abdij te Echternach.[1]
Sint Hubert was vanaf de zestiende eeuw voornamelijk op Mill gericht. Het is nooit een zelfstandige gemeente geweest en is in de Franse tijd met Mill samengevoegd.
Beschrijving
De beschrijving van het wapen van Mill en Sint Hubert luidt:
Van lazuur beladen met St.Willebrordus van goud.[2]
N.B.: Het wapen is verleend in de rijkskleuren lazuur (blauw) en goud (geel)