Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap

Tegenwoordig is Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap een onderwerp van groot belang en dat grote belangstelling in de samenleving wekt. Het belang van Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap komt tot uiting in de impact ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven, van wetenschap en technologie tot cultuur en menselijke relaties. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap en de invloed ervan op de moderne wereld diepgaand onderzoeken. Vanaf de oorsprong tot de huidige evolutie zullen we ons verdiepen in de complexiteit van Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap en proberen licht te werpen op de aspecten die het zo fascinerend en invloedrijk maken. Door middel van analyse, onderzoek en getuigenissen willen we een brede en verrijkende visie bieden op Vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap, waarbij we de lezer uitnodigen om na te denken en hun eigen begrip van dit onderwerp, dat zo aanwezig is in onze realiteit, in twijfel te trekken.

Externe afbeelding
Flag of the East African Community - afbeelding op de Engelstalige Wikipedia.

De vlag van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap is de vlag die sinds 2008 wordt gebruikt door de Oost-Afrikaanse Gemeenschap, een intergouvernementele organisatie bestaande uit acht landen in het gebied van de Grote Merengebied in Oost-Afrika.

Beschrijving

De Community Emblem Act, 2003 beschrijft de symboliek achter de vlag.

  • Blauw: Het Victoriameer, als teken van de eenheid van de EAC-partnerstaten.
  • Wit, zwart, groen, geel en rood: De verschillende kleuren van de vlaggen van elk van de EAC-partnerstaten.
  • Handdruk: Oost-Afrikaanse Gemeenschap.
  • Centraal: Embleem of van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap.

Geschiedenis

Voormalige vlag (1967-1977)

De eerste versie van de vlag werd in 2003 aangenomen door de Community Emblem Act, toen de Gemeenschap nog maar uit drie leden bestond: Kenia, Tanzania en Oeganda. In 2007 werd de Gemeenschap uitgebreid met Burundi en Rwanda. Om rekening te houden met deze uitbreiding van het aantal leden werd in 2008 de Community Emblems (Amendment) Act, 2008 aangenomen, die het embleem aanpaste om Burundi en Rwanda op te nemen.