Vlag van Triemen

In dit artikel zullen we het belang van Vlag van Triemen in de moderne samenleving onderzoeken. Vlag van Triemen is een onderwerp dat grote belangstelling heeft gewekt op verschillende gebieden, van politiek tot populaire cultuur. Door de geschiedenis heen heeft Vlag van Triemen een cruciale rol gespeeld in de manier waarop mensen zich tot elkaar en de wereld om hen heen verhouden. In die zin is Vlag van Triemen niet alleen een onderwerp van academisch belang, maar heeft het ook praktische implicaties in het dagelijks leven. Door een gedetailleerde analyse van Vlag van Triemen zullen we de invloed ervan op onze samenleving en de ontwikkeling van de mensheid beter kunnen begrijpen.

Vlag van Triemen

De vlag van Triemen is de dorpsvlag van het Nederlandse dorp Triemen, in de Friese gemeente Noardeast-Fryslân. De vlag werd in 1976 geregistreerd.[1]

De dorpsvlaggen van 14 dorpen in Kollumerland en Nieuwkruisland werden in de jaren 1969/70 tot stand gekomen in overleg met de Fryske Rie foar Heraldyk en de heren Minnema, Keune en Offringa, leden van de Geakunde Commissie van Kollumerland en Nieuwkruisland In de ontwerpperiode hebben de besturen van de Plaatselijk Belang-organisaties in elk van de dorpen, de ontwerpen besproken, en goedgekeurd of verworpen, in welk laatste geval een nieuw ontwerp werd aangeboden.

Beschrijving

De beschrijving van de vlag is als volgt:[2]

Banen blauw-geel-groen; de bovenste twee kanteelsgewijs aaneengesloten.

De kleuren zijn afkomstig van het dorpswapen.

Symboliek

  • Blauwe baan: ontleend aan het wapen van de familie Buma. Deze familie bewoonde een state in het dorp.[3]
  • Gele baan: staat voor de zandgrond waar Triemen op ligt.[3]
  • Groene baan: verwijst naar het groen van de eikenboom uit het wapen.[3]
  • Kantelen: eveneens een verwijzing naar de state van de familie Buma.[3]

Zie ook