Vlag van De Aarlanden

In de wereld van vandaag is Vlag van De Aarlanden een onderwerp dat van groot belang is voor een breed publiek. Van de impact ervan op de samenleving tot de implicaties ervan in het dagelijks leven, Vlag van De Aarlanden heeft de aandacht van velen getrokken en debatten en reflecties gegenereerd over het belang en de mogelijke gevolgen ervan. Door de jaren heen is Vlag van De Aarlanden het onderwerp geweest van studie en analyse door experts op verschillende gebieden, die zich hebben verdiept in de verschillende aspecten ervan, vanaf de oorsprong tot de evolutie ervan in de loop van de tijd. In dit artikel zullen we de verschillende invalshoeken van Vlag van De Aarlanden onderzoeken en een panoramisch beeld bieden van de relevantie en invloed ervan in de wereld van vandaag.

Vlag van De Aarlanden
(1987-1995)

De vlag van De Aarlanden is op 6 april 1987 vastgesteld als de vlag van het waterschap De Aarlanden. De vlag kan als volgt worden beschreven:

Drie verticale banen van blauw, geel en rood in de verhouding 2:1:1, met op de blauwe baan twee witte gekruiste zwaarden, naar boven wijzend, met daaronder een witte jachthoorn, zo geplaatst dat de hoogte van de zwaarden en de jachthoorn samen 4/5 van de vlaghoogte zijn.

De kleuren en stukken zijn afgeleid van het wapen. Het blauw is de kleur van het wapenschild. Zwaarden en jachthoorn waren de elementen van de voormalige gemeente Aarlanderveen, waar het waterschap zijn naam aan ontleent. Het wapenschild is een onderdeel van het gemeentewapen van Ter Aar, namelijk van het baljuwschap Voshol. Ter Aar is de hoofdplaats van het waterschap. Geel en rood zijn de kleuren van de vlag van Ter Aar. Het ontwerp van de vlag is van de hand van G. Steenge, secretaris van het waterschap.

Vanaf 1995 is de vlag niet langer als de vlag van deze waterschap in gebruik omdat het waterschap De Aarlanden in het nieuwe waterschap De Oude Rijnstromen op is gegaan.

Verwante afbeeldingen