In de wereld van vandaag is Vitamitje op verschillende gebieden een onderwerp van interesse en discussie geworden. Van politiek en economie tot gezondheid en entertainment: Vitamitje heeft de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Met een impact die meerdere aspecten van de samenleving omvat, blijft Vitamitje controverse en reflectie genereren. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Vitamitje en de invloed ervan op het dagelijks leven onderzoeken, waarbij we de relevantie ervan in de huidige context en de mogelijke gevolgen ervan in de toekomst analyseren. Op dezelfde manier zullen we verschillende perspectieven en meningen over Vitamitje onderzoeken, met als doel een compleet panorama te schetsen dat ons in staat stelt de reikwijdte en betekenis ervan in de hedendaagse samenleving te begrijpen.
Vitamitje is een uitvinding van Professor Barabas in de stripreeks Suske en Wiske. Het is een autootje dat rijdt op voedsel (haar naam verwijst naar vitaminen).
Professor Barabas geeft Vitamitje cadeau aan Suske en Wiske in het verhaal De sprietatoom, omdat ze hem het leven hebben gered op Amoras (in het verhaal Het eiland Amoras). Typerend aan het autootje is dat het een expressief menselijk gezicht heeft. Suske en Wiske voeren het soms letterlijk door eten in de mond van Vitamitje te stoppen. Ondanks dit antropomorfisme kan Vitamitje niet praten, behalve in het album De tootootjes (1991) en tijdens aanwezigheid in Vitwana[1] in het album Game of Drones (2016).
Vitamitje komt in de volgende verhalen voor: