Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk (Amsterdam)

In de wereld van vandaag is Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk (Amsterdam) een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed scala aan mensen. Of het nu gaat om de impact ervan op de samenleving, de economie, het milieu of de cultuur, Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk (Amsterdam) heeft de aandacht getrokken van zowel experts als enthousiastelingen. Omdat het een centrale rol blijft spelen in ons leven, is het van cruciaal belang om de verschillende aspecten ervan volledig te onderzoeken en te begrijpen hoe het ons heden en onze toekomst vormgeeft. In dit artikel zullen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk (Amsterdam) en de vele facetten ervan verkennen, van de oorsprong tot de mogelijke toekomstige implicaties.

Verrijzenis van O.H.J. Christuskerk
Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk
Plaats Amsterdam
Denominatie Rooms-katholiek
Gewijd aan Opstanding van Christus
Coördinaten 52° 21′ NB, 4° 49′ OL
Gebouwd in 1959-1961
Monumentale status Gemeentelijk monument
Architectuur
Architect(en) Gerard Holt
Bouwmateriaal Baksteen
Stijlperiode Modernisme
Kerkprovincie
Bisdom             Haarlem-Amsterdam
Detailkaart
Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk (groot-Amsterdam)
Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Verrijzenis van Onze Heer Jezus Christuskerk is een rooms-katholieke kerk aan de Louis Bouwmeesterstraat in Amsterdam.

De kerk werd in 1959-1961 gebouwd in de wijk Slotervaart, naar ontwerp van architect Gerard Holt.[1] Het is een modernistische kerk met een losstaande klokkentoren.

De kerk werd van 2007 tot 2019 gebruikt door de Parochie van de Heilige Marcus.[2] Het gebouw is sinds 2008 een gemeentelijk monument.[3]

In december 2019 werd door het Bisdom Haarlem-Amsterdam besloten dat de kerk per 1 januari 2020 fuseert met ver­schil­lende parochies van het stadsdeel Nieuw-West tot één parochie: De Vier Evangelisten. De gerenoveerde Pauluskerk in Osdorp is aangewezen als hoofdkerk van de parochie.[4]

Sinds 2023 zijn er in de Verrijzeniskerk geen reguliere vieringen meer.