Verdrag van Georgiejevsk

In het artikel van vandaag gaan we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Verdrag van Georgiejevsk. Dit onderwerp is vandaag de dag van het grootste belang, omdat het een transcendentale relevantie heeft op verschillende gebieden van ons dagelijks leven. Langs deze lijnen zullen we de verschillende facetten van dit onderwerp onderzoeken, evenals de implicaties en repercussies ervan voor onze samenleving. Verdrag van Georgiejevsk is een onderwerp dat grote belangstelling heeft gewekt in het academische en wetenschappelijke veld, en de studie ervan blijft debatten en controverses genereren. Dit is zonder twijfel een onderwerp dat onze aandacht en reflectie verdient, dus we hopen dat dit artikel een grote hulp zal zijn om het belang van Verdrag van Georgiejevsk verder te begrijpen.

Verdrag van Georgiejevsk

Het Verdrag van Georgiejevsk (Russisch: Георгиевский трактат, Georgievskiy Traktat; Georgisch: გეორგიევსკის ტრაქტატი, georgievskis trak'tati) is een bilateraal verdrag dat op 24 juli 1783 werd afgesloten tussen het Russische Rijk en het oostelijk koninkrijk van Georgië, Kartli-Kachetië.

Het verdrag stelde dat Georgië (Kartli-Kachetië) een protectoraat van Rusland werd, dat de territoriale integriteit van Georgië en de voortzetting van de regerende huis Bagrationi garandeerde in ruil voor het voorrecht de Georgische Buitenlandse Zaken te behartigen en over te nemen. Elke vorm van afhankelijkheid van Perzië of een ander macht werd afgezworen en elke nieuwe Georgische monarch zou de bevestiging moeten krijgen van de tsaar.