Unie van Champagnehuizen

In de wereld van vandaag is Unie van Champagnehuizen een onderwerp van groot belang en relevantie. Of het nu op politiek, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied is, Unie van Champagnehuizen heeft de aandacht getrokken van mensen van alle leeftijden en uit verschillende delen van de wereld. Omdat Unie van Champagnehuizen onderwerp blijft van debat en analyse, is het belangrijk om de impact ervan op onze samenleving en de wereld als geheel te begrijpen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Unie van Champagnehuizen onderzoeken, van de oorsprong tot de mogelijke implicaties voor de toekomst. We zullen ook de verschillende perspectieven en meningen onderzoeken die er rond Unie van Champagnehuizen bestaan, met als doel een alomvattende en complete visie te bieden op dit onderwerp dat vandaag zo relevant is.

Unie van Champagnehuizen
Logo
Oprichting 4 november 1882
Oprichter(s) François Delamotte
Sleutelfiguren Pauline de Limerville, secretaris-generaal
Land Frankrijk
Hoofdkantoor 1 rue Marie Stuart
Reims
Sector Champagne
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Unie van Champagnehuizen (in het Frans 'Union des Maisons de Champagne’ of afgekort UMC) is de beroepsvereniging van Champagnehuizen, ongeacht hun belang. Haar primaire missie is het verdedigen van de belangen van haar leden op alle gebieden die hun activiteiten aangaan. De unie is vooral bezorgd over de verdediging van het woord “Champagne“ en het misbruik ervan.

Het UMC, opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de bezetters, was tot 1994 een federatie van twee vakbonden: het Syndicat de Grandes Marques en het Syndicat de Négociants, waar kooplieden zich vervolgens rechtstreeks bij aansloten en die het samenbrengt.

Geschiedenis

De Champagnewijnvakbond werd op 4 november 1882 opgericht op initiatief van de directeuren van de huizen Heidsieck & Cie, Giesler & Cie en G. H. Mama & Cie, officieel erkend door de wet van 21 maart 1884 die de oprichting van beroepsverenigingen toestond.

Het hof van 1 Stuart .

Volgens de statuten is het doel “om, zowel in Frankrijk als in het buitenland, de handel in champagne te beschermen, om de algemene belangen van deze handel in Frankrijk te verdedigen bij het onderzoeken van kwesties van licentieverlening, beheer, tarieven, transport, van industriële eigendom, dat wil zeggen handelsmerken, handelsnamen, plaatsen van herkomst, enz., in het buitenland bij het onderzoeken van kwesties op het gebied van internationale tarieven, douane, industriële eigendom, vervalsingen van zowel merken als producten, en alle andere fraude…“.

De huizen die aanwezig waren op de oprichtingsvergadering onder voorzitterschap van Florens Walbaum, bijgestaan door Édouard Werlé, zijn: Charles Arnould de Heidelberger, Barnett & Fils, Veuve Binet Fils & Cie, E. Bourgeois, Burchard Delbeck & Cie, Gondelle & Cie, Weduwe Henry Goulet & Fils, Charles Heidsieck, Henriot & Cie, Ernest Irroy & Cie, Krug & Cie, Lanson Père & Fils, G. H. Mama & Cie , Veuve Pommery Fils & Cie, Werlé & Cie, Ayala & Cie, Reaudin Bollinger & Cie, Deutz & Geldermann, Alfred de Montebello & Cie, Chandon & Cie, Pol Roger & Cie, Charles de Cazanove, Giesler & Cie, Lecureux & Cie ,G. Loche, Fréminet en Fils, Heidsieck & Cie.

Tegen eind 1882 behoorden 54 huizen tot de leden van de Champagnewijnvakbond, die later de naam Syndicat de Grandes Marques aannam.

De federatie (UMC) werd in 1942 tijdens de bezetting opgericht en maakte de raadpleging van alle Grandes Marques en Maisons die tegenover de bezetter stonden, mogelijk. De Traders' Union, of de Maisons' Union, bekend als de " Épernay Union", werd opgericht in 1949 en zorgde ervoor dat het UMC representatief kon zijn voor alle huizen.

Vanaf 1994 bracht het UMC het Syndicat de Grandes Marques en het Syndicat de Négociants rechtstreeks samen en daardoor was het niet langer een federatie.

Zie ook

  • (fr) Website UMC