In het artikel van vandaag gaan we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Sterre der Zee. Dit onderwerp is door de geschiedenis heen onderwerp van belangstelling en debat geweest, waardoor grote nieuwsgierigheid werd gewekt en de aandacht werd getrokken van zowel experts als amateurs. Sinds de oprichting heeft Sterre der Zee talloze vragen en theorieën opgeroepen die hebben bijgedragen aan het verrijken van onze kennis over dit onderwerp. In dit artikel zullen we de oorsprong ervan onderzoeken, de impact ervan op de samenleving, en de nieuwste onderzoeken en ontdekkingen die een mijlpaal hebben gemarkeerd in het begrip van Sterre der Zee. Bereid je dus voor op een spannende reis en ontdek alles wat je moet weten over Sterre der Zee.
Sterre der Zee of Stella Maris is een naam voor Maria, de moeder van Jezus.
De titel "Sterre der Zee" is in de katholieke eredienst terechtgekomen door de verklaring van de naam "Maria" door de heilige Hiëronymus. Hij deelde de Hebreeuwse naam "Maryam" op in "Mar" en "Yam," wat in het Latijn neerkomt op "Stilla Maris" oftewel "druppel der Zee." Dit werd verbasterd tot "Stella Maris" oftewel "Sterre der Zee." Deze titel kwam weer in de Litanie van Loreto terecht.
"Stella Maris" of Ster der Zee was eveneens een epitheton van de godinnen Isis, Ishtar, Aphrodite en Venus. Het begrip komt in de antieke oudheid dus reeds voor en is in feite afgeleid van de functie van de planeet Venus (als ochtend- en avondster, richtpunt voor schippers), of van de Poolster (zelfde functie) die de axis mundi markeert, of ook nog van de ster Sirius die de Pleiaden aanvoert en door de Egyptenaren werd benut om de seizoenen, het tijdstip van het opkomend Nijlwater, te bepalen en hun kalender te ijken. Tussen de verering uit de oudheid en de katholieke Mariatitel is aldus geen rechtstreeks verband.