Sportterrein aan de Straatweg

In dit artikel wordt het onderwerp Sportterrein aan de Straatweg behandeld, dat op verschillende gebieden grote belangstelling heeft gewekt. Sportterrein aan de Straatweg heeft de aandacht getrokken van academici, experts, professionals en het grote publiek vanwege zijn relevantie en impact vandaag de dag. Door de jaren heen is Sportterrein aan de Straatweg het onderwerp geweest van talrijke studies, debatten en analyses, wat heeft bijgedragen aan het verrijken van de kennis over dit onderwerp. Met als doel het begrip van Sportterrein aan de Straatweg te verdiepen, zullen verschillende aspecten worden onderzocht die ons in staat zullen stellen het belang en de implicaties ervan in verschillende contexten te begrijpen. Via een alomvattende en gedetailleerde aanpak zullen verschillende perspectieven en reflecties worden gepresenteerd die zullen bijdragen aan het verrijken van het debat rond Sportterrein aan de Straatweg.

Sportterrein aan de Straatweg
Plaats Vlag Dordrecht Dordrecht, Nederland
Capaciteit 12.000
Geopend 1931
Bespelers EBOH (1932–1956)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het sportterrein aan de Straatweg is een voormalig sportterrein in de Nederlandse plaats Dordrecht. Het sportterrein werd in het noorden en oosten begrensd door de toenmalige 'Zuidendijk', in het zuiden door de 'Zeehavenlaan' en in het westen door de 'Straatweg richting Breda.

Geschiedenis

Sinds 1932 speelde EBOH haar wedstrijden op het terrein aan de Straatweg (de huidige A16). Het terrein werd pas in de loop van de jaren uitgebreid met een tribune nadat de club een aantal keren dicht bij promotie naar de Eerste klasse is. Na de promotie in 1953 werd de rest van het hoofdveld voorzien van gehuurde noodtribunes. Na de aanleg van de A16 moest het terrein worden verlaten. De club ging iets zuidelijker spelen op het sportterrein aan de Zuidendijk. Anno 2021 is er van het voormalig voetbalterrein niets meer te zien na de aanleg van een toe- en afrit van de A16.

Stadions van EBOH
Sportterrein aan de Straatweg (1932–1956)
Opvolger:
Zuidendijk