Sint-Adrianuskerk (Bissezele)

In de wereld van vandaag is Sint-Adrianuskerk (Bissezele) een onderwerp dat tot grote belangstelling en discussie heeft geleid. Met het verstrijken van de tijd heeft dit onderwerp aan relevantie gewonnen en is het een aandachtspunt geworden voor verschillende sectoren van de samenleving. Er zijn veel aspecten die rond Sint-Adrianuskerk (Bissezele) draaien, van de impact ervan op het dagelijks leven van mensen tot de relatie met de economie, politiek en cultuur. In dit artikel zullen we Sint-Adrianuskerk (Bissezele) grondig onderzoeken en het belang ervan in de huidige samenleving analyseren. Van zijn oorsprong tot zijn evolutie in de loop van de tijd, via zijn implicaties op verschillende gebieden, wordt Sint-Adrianuskerk (Bissezele) vandaag de dag gepresenteerd als een onderwerp van grote complexiteit en belang.

Sint-Adrianuskerk
De Sint-Adrianuskerk in Bissezele
De Sint-Adrianuskerk in Bissezele
Plaats Bissezele
(Frans-Vlaanderen)
Gewijd aan Sint-Adrianus
Coördinaten 50° 55′ NB, 2° 25′ OL
Gebouwd in 1857
Begraafplaats Ja
Architectuur
Architect(en) Develle
Bouwmateriaal Baksteen
Stijlperiode Neoromaans
Toren Ingebouwde westtoren
Detailkaart
Sint-Adrianuskerk (Frankrijk)
Sint-Adrianuskerk
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Sint-Adrianuskerk (Frans: Église Saint-Adrien) is de parochiekerk van de gemeente Bissezele in het Franse Noorderdepartement.

Geschiedenis

Hier stond een romaans kerkgebouw dat in de 11e of 12e eeuw werd gebouwd. Deze had een plattegrond van een Latijns kruis en was gebouwd in ijzerzandsteen, terwijl de toren in kalksteen was uitgevoerd. In 1857 werd deze kerk gesloopt en vervangen door een neoromaans bouwwerk naar ontwerp van Develle.

Gebouw

Dit is een basilicale kerk, uitgevoerd in baksteen en met hoge ingebouwde westtoren, welke gedekt wordt door een tentdak.

Interieur

De kerk bezit een koorsluiting annex communiebank van midden 18e eeuw, met drie fraai gesneden panelen.