Salerno (paard)

In de wereld van vandaag is Salerno (paard) een onderwerp geworden dat steeds belangrijker wordt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is Salerno (paard) een referentiepunt geworden in het dagelijks leven van veel mensen, dat alles beïnvloedt, van hun consumptiebeslissingen tot hun manier van omgaan met anderen. Door de geschiedenis heen is Salerno (paard) het onderwerp geweest van debat en analyse, waarbij eindeloze meningen en perspectieven zijn voortgekomen die de impact ervan op de samenleving proberen te begrijpen. In dit artikel zullen we de belangrijkste elementen onderzoeken die Salerno (paard) vandaag de dag tot een relevant onderwerp maken, evenals de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op verschillende aspecten van het moderne leven.

salerno
salerno onder het zadel
salerno onder het zadel
Basisinformatie
Ras warmbloed
Type barokpaard
Herkomst Italië
Gebruik paardensport
Bijzonderheden zeldzaam ras
Eigenschappen
Stokmaat 160-170 cm
Kleuren bruin, zwart, vos
Fokkerij
Ingekruist arabier, andalusiër, hackneys, Engelse volbloed
Lijst van paardenrassen

De salerno is een paardenras uit de Italiaanse provincie Salerno. Het ras is ontstaan door een kruising van andalusiër en napolitaners. Het paard is 160 tot 170 centimeter hoog en komt meestal voor in de kleuren bruin, zwart en vos.

Geschiedenis

De salerno vindt zijn oorsprong in de provincie Salerno in Italië. Er was geen vast fokschema voor deze paarden tot aan 1780. Rond die tijd begon een stoeterij selectief te fokken. De basis werd gevormd door Napolitaanse, Spaanse en oosterse paarden.

Gedurende de 20e eeuw werd de salerno verder gekruist met hackneys en Engelse volbloeden. Dit maakte dat de salerno groter werd.

De salerno stond aanvankelijk tezamen met de persano geregistreerd, maar in 2015 erkende het Italiaanse ministerie van Landbouw de twee als afzonderlijke rassen.[1]

Uiterlijk

Salerno's hebben een licht en goedgevormd hoofd. Ze hebben een lange, gespierde nek. De rug heeft een goede verhouding. Ze hebben sterke dunne benen en zijn 160 tot 170 centimeter hoog.

Gebruik

De salerno is een eersteklas rijpaard, dat ook veel door de cavalerie werd gebruikt. Verder zijn de paarden geschikt voor paardensporten en zijn ze van nature goede springers.

Noten

  1. (it) DM RA modifiche norme tecniche 2015/SR, ministerie van Landbouw