SUN (uitgeverij)

In de wereld van SUN (uitgeverij) is er een grote diversiteit aan meningen, informatie en ervaringen die vanuit verschillende perspectieven benaderd kunnen worden. Of we het nu hebben over SUN (uitgeverij) als een actueel onderwerp, een relevante publieke figuur of een historische gebeurtenis, het is van cruciaal belang om het belang en de impact ervan op onze samenleving te begrijpen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met SUN (uitgeverij), waarbij we de invloed, reikwijdte en relevantie ervan in verschillende contexten analyseren. Door middel van een kritische en reflectieve benadering zullen we proberen licht te werpen op de verschillende nuances rond SUN (uitgeverij), om ons begrip te vergroten en een constructief debat te genereren.

Uitgeverij SUN was een Nederlandse uitgeverij, opgericht in 1969 als Socialistiese (later Socialistische) Uitgeverij Nijmegen.

De uitgeverij was gespecialiseerd in maatschappijkritische werken over filosofie, geschiedenis en kunst. SUN werd als gevolg van een overname in 2002 een imprint van Boom.

In de loop van de jaren tachtig bevestigde SUN zich als uitgever van hoogwaardige boeken, bestemd voor een breed intellectueel en cultureel geïnteresseerd publiek. SUN gaf boeken uit over geschiedenis, filosofie, architectuur en kunst, met name in de serie SUNschrift.

In 2003 won een uitgave van SUN, Multatuli: Leven en werk van Eduard Douwes Dekker van Dik van der Meulen, de AKO Literatuurprijs. Tussen 2004 en 2007 verscheen bij SUN een geschiedkundig standaardwerk in vijf delen: De geschiedenis van Amsterdam.

SUN werd als gevolg van een overname in 2002 een imprint van Boom (uitgeverij).