Rumah Sakit Hasan Sadikin is tegenwoordig een onderwerp van groot belang, omdat het een directe impact heeft op ons leven. Door de geschiedenis heen is Rumah Sakit Hasan Sadikin het voorwerp geweest van studie, debat en controverse, en dat is geen wonder, aangezien het belang ervan onmiskenbaar is. In dit artikel zullen we verschillende facetten van Rumah Sakit Hasan Sadikin verkennen, waarbij we de betrokkenheid ervan in verschillende aspecten van de samenleving analyseren. Vanaf de oorsprong tot de projectie ervan in de toekomst, inclusief de invloed ervan op de cultuur, de politiek en de economie, zullen we ons verdiepen in een diepgaande analyse die ons in staat zal stellen het belang van Rumah Sakit Hasan Sadikin in de wereld van vandaag beter te begrijpen.
Rumah Sakit Hasan Sadikin is een Indonesisch ziekenhuis in de Javaanse stad Bandung.
Het ziekenhuis is gebouwd tijdens het Nederlands koloniaal bewind en werd geopend op 15 oktober 1923. Het ziekenhuis stond toen bekend onder de naam Het Algemeene Bandoengsche Ziekenhuis en werd 1927 gewijzigd in Gemeente Ziekenhuis Juliana. In die tijd had het ziekenhuis een capaciteit van 300 bedden. Tijdens het Japanse koloniale tijdperk werd het een militair ziekenhuis. Ondanks de Indonesische onafhankelijkheid bleef het ziekenhuis tot 1948 een Nederlands Militair Hospitaal. Sinds 1948 is het ziekenhuis een burgerziekenhuis.
De huidige naam van het ziekenhuis is Hasan Sadikin, in gebruik sinds 8 oktober 1967, is afkomstig van een voormalig directeur van het ziekenhuis.
Het ziekenhuis dient tevens als praktijk voor medische studenten van de Padjadjaran Universiteit.