Rijksbeschermd gezicht Droogmakerij De Schermer

Tegenwoordig is Rijksbeschermd gezicht Droogmakerij De Schermer een onderwerp geworden met grote relevantie en interesse op verschillende gebieden. Van politiek tot wetenschap, cultuur en technologie: Rijksbeschermd gezicht Droogmakerij De Schermer heeft de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. De implicaties ervan zijn diepgaand en de invloed ervan is voelbaar in elk aspect van het dagelijks leven. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende facetten van Rijksbeschermd gezicht Droogmakerij De Schermer en hoe dit onze samenleving heeft beïnvloed. Vanaf de oorsprong tot de hedendaagse evolutie zullen we ons verdiepen in een kennisgebied of een aspect van de werkelijkheid dat niemand onverschillig laat. Ga met ons mee op deze tour door Rijksbeschermd gezicht Droogmakerij De Schermer en ontdek alles achter dit fenomeen.

Droogmakerij De Schermer
Beschermd gezicht
Grenzen van het beschermd gezicht
Grenzen van het beschermd gezicht
Situering
Land Nederland
Coördinaten 52° 36' NB, 4° 49' OL
Provincie Noord-Holland
Gemeente Alkmaar
Plaats Stompetoren en Zuidschermer
Informatie
Status in procedure
Oppervlakte 4946,8 hectare
In procedure 31 maart 2005
Aangewezen ?
Gebiedsnummer 271
Type dorpsgezicht

Gezicht Droogmakerij De Schermer is een van rijkswege beschermd dorpsgezicht in de Droogmakerij Schermer in de voormalige gemeente Schermer in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De bescherming omvat ook de dorpen Stompetoren en Zuidschermer die in de droogmakerij gelegen zijn. De procedure voor aanwijzing werd gestart op 31 maart 2005. Het gebied is nog niet definitief aangewezen. Het beschermd gezicht beslaat een oppervlakte van 4946,8 hectare.

Panden die binnen een beschermd gezicht vallen krijgen niet automatisch de status van beschermd monument. Wel zal de gemeente het bestemmingsplan aanpassen om nieuwe ontwikkelingen in het gebied te reguleren. De gezichtsbescherming richt zich op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied en wil het toekomstig functioneren daarvan veiligstellen.